Foci

OTP Bank Liga: tapad az éllovasra a Vidi, kieső helyen a Loki

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Videoton és a Debrecen is az OTP Bank Liga 29. fordulójában zárómérkőzésén a felcsúti Pancho Arénában.

Mivel a Budapest Honvéd Lanzafame 90+5. percben szerzett góljával legyőzte az így kieső Gyirmótot, három pontos előnyre tett szert a tabellán. A kiesés elől menekülő Diósgyőr pedig emberhátrányban verte a Vasast, így pontszámban beérte a Lokit, amellyel a debreceniek visszacsúsztak a kieső helyre.

A Vidi aktívan kezdte a mérkőzést, kisebb lehetőségeket ki is tudnak alakítani a meccs első perceiben, majd a 8. minutumban már vezettek is. A tizenhatoson belül, de az alapvonalnál Scepovic becsapta védőjét, majd a középre lőtt labdáját Mészáros nagyon szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába lőtte (1-0).

A Debrecen a kontrákra épített, de szinte veszélytelenek voltak a hazai kapura, ennek ellenére ki tudtak egyenlíteni. A 34. percben Könyves szépen fordult kapura, és gyönyörű gólt rúgott a bal sarokba (1-1).

A fordulást követően sem változott a játék képe, a fölényben játszó Vidi pedig egy szép támadás után megszerezte a vezetést. Az 58. percben Lazovic remekül ugratta ki Negót, aki középre passzolt, Scepovic pedig néhány méterről a hálóba lőtt (2-1).

Az utolsó tíz percben történt egy gyors gólváltás, előbb hazai részről Hadzic (3-1), majd a vendégektől Handzic talált be (3-2), de a győztes kiléte már nem változott.

Győzelmével a fehérvári gárda ugyanúgy 53 pontos, mint a listavezető fővárosi piros-feketék. A Loki kieső helyen áll, pontazonossággal a DVTK-val, de az MTK és a Mezőkövesd is csak egy egységgel van előttük.

Az utolsó négy fordulóban a Videoton sorrendben a Haladás, az Újpest, a Ferencváros és a Honvéd ellen játszik. A Debrecenre az Újpest, a Ferencváros, a Honvéd és a Diósgyőr vár a szezon hátralévő részében.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Videoton – DVSC 3-2 (1-1)
Gólszerző: Mészáros (8. – öngól), Scepovic (58.), Hadzic (81.) ill. Könyves (34.), Handzic (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik