Belföld

Orbán Viktor is véleményt mondott Magyar Péterről, Gulyás Gergelyt pedig nem hibáztatja

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor is hallotta azt a hangfelvételt, amelyen Varga Judit volt igazságügyi miniszter a volt férjének, Magyar Péternek arról beszélt, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Schadl-Völner-ügy ügyészésgi irataibaderült ki a Telex videójából. A miniszterelnök a portál kérdésére közölte, ő az ügyben a legfőbb ügyésznek hisz, aki korábban azt mondta, hogy nem lehet nyom nélkül manipulálni ügyészségi iratokat. Arra a kérdésre ugyanakkor nem felelt egyenesen, hogy szerinte akkor Varga Judit hazudott-e az ügyben, csak megismételte, hogy ő legfőbb ügyésznek hisz. Ezt a mondatot továbbá minden ezzel kapcsolatos kérdésre megismételte.

Orbán arról is kérdezték, töretlen-e a bizalma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter iránt, ugyanis mások mellett Török Gábor politikai elemző is Gulyás politikai karrierjének töréséről beszélt, mivel az ellenzéki politikába berobbanó Magyar Péter, Gulyás jó barátjaként volt ismert.

Szegény Gergő erről nem tehet.

– mondta Orbán. A kormányfő ugyanakkor nem mulasztotta el felhívni a figyelmet, hogy személyesen Gulyás Gergely volt az, aki Magyart a Fidesz-tagságra ajánlotta. Azonban hozzátette azt is, hogy ez nem érinti a munkáját, mert a bizalom az a munkából fakad.

Magyar Péterről szólva a miniszterelnök annyit mondott:

Baloldali belügynek tartom. Majd a baloldal elrendezi, elrendezik maguk közt.

Az RTL is kérdezte a kormányfőt arról, mit szól hozzá, hogy Magyar Péter március 15-én több ember tudott az utcára vinni, mint ő. Orbán ezt a kérdést is kikerülte, és megismételte, hogy az egész ügyet a baloldal belügyének tartja.

Hozzátette, hogy az ő olvasatában minden baloldali párt egyforma, „háborúpártiak, és áskálódnak Brüsszelben Magyarország ellen” ezért az ő munkáját ez nem érinti – zárta szavait a kormányfő, aki a reptérvásárlással kapcsolatos kérdésekre már nem válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik