Foci

Dárdai Pálék a helyszínen emlékeztek a berlini támadás áldozataira

A hétfői berlini merénylet helyszínén emlékezett az áldozatokra a Hertha BSC labdarúgócsapata – számol be a Bild.


Michael Preetz klubmenedzser és Dárdai Pál vezetőedző virágcsokrot helyezett el a karácsonyi vásárban kialakított emlékhelyen. Ezt követően a játékosokkal együtt néma főhajtással rótták le tiszteletüket az elhunytak előtt. A 40 éves magyar szakember azt mondta:

Berlinnek erősnek és szolidárisnak kell maradnia, mint mindig.

Játékosa, Vedad Ibisevic a merénylet helyszínének közelében él, ő úgy nyilatkozott:

Ami itt történt, a Breitscheid téren mindannyiunkat sokkolt. Engem már csak azért is személyesen érintett, mert itt lakom a környéken. Előző este feleségem és édesanyám itt járt a vásárban. Nagyon szomorú, ami történt. Az a tény azonban, hogy lesz mérkőzés, helyes jelzés. Az életnek mennie kell tovább

A Hertha szerda este 20:00-tól fogadja Kleinheisler László Darmstadtját a Bundesliga 16. fordulójában. A találkozó – csakúgy, mint a hétközi forduló összes mérkőzése – egyperces gyászszünettel kezdődik. A berlini klub korábban jelezte, hogy különleges óvintézkedéseket vezet be az Olimpiai Stadionban.

Hétfő este egy eddig ismeretlen személy (vagy személyek) egy lengyel teherautóval a tömegbe hajtott a berlini Kaiser Wilhelm Emléktemplom melletti karácsonyi vásárban. 12-en életüket vesztették, 14 ember súlyosan megsérült. A támadásnak magyar sérültje is van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik