Fradi szurkolók Kubatovnál (Array)
Foci

A Fidesz-székház előtt készülnek tüntetni a fradisták

24.hu
24.hu

2016. 07. 28. 11:34

Korábban a témában:

A Fradi bajnoki meccseiről két éve önkéntes száműzetésbe vonuló ultrák, a vénaszkenner bevezetése óta gyalázzák és fenyegetik a klub vezetését, de a a múlt heti BL kudarc óta már a csapat német edzőjét is.

Ahogy szombaton már beszámoltunk róla, most újabb nagyszabású akcióra készülnek: az elégedetlen ferencvárosi szurkolókat tömörítő Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szervezet két helyen szándékozik szombaton tüntetni.

Felhívásukban politikusmentes magyar futballt és politikusmentes Ferencvárost! – jeligére várják a hasonló gondolkodású ultrákat, és kérik, hogy mindenki fehér színű, vagy SzSzJN-pólót viseljen.

A BRFK tud róla

A 24.hu érdeklődésére az Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az alábbi választ adta:

“Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett helyszínekre egy magánszemély jelentett be a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. tv. hatálya alá tartozó rendezvényt, amelyet a rendőrség tudomásul vett.”

Úgy néz ki, most a Népliget mellett, a Hősök terén is lesz megmozdulás. Ami érdekes, új információnk szerint most annyiban mindenképp különbözni fog az eddig klubvezetést szidalmazó demonstrációktól a szombati, hogy a szervezők szombaton a Hősök terétől a Fidesz Lendvai utcai székháza elé szándékoznak vonultatni az ultrákat.

Ennyire nyílt politizálás eddig nem volt jellemző, inkább a háttérből mozgatták a szálakat. Hogy kik lehetnek a bábjátékosok? Honlapunk korábban már beszámolt arról, hogy a Fidesz alelnök, Fradi-elnök Kubatov Gábort minden bizonnyal Jobbik háttértámogatással támadják, az általa irányított klub szurkolóinak befolyásolásával szándékoznak gyengíteni.

A felhívásban megfogalmazott szlogen és a Jobbik támogató jobbkeze némiképp ellentmond egymásnak, annak meg végképp, amit egy májusi felvonuláson hirdettek:

Fotó: facebook.com/szszjn

A Jobbik furcsa módon már korábban is erősen intenzív volt azokban a sportügyekben, ahol fideszes politikust lehetett támadni. Emlékezetes: a 2015-ös év legnagyobb sportbotrányában, a paralimpiai ügyben is Szilágyi György, volt Fradi ultra, jelenleg jobbikos országgyűlési képviselő volt az első, aki szinte mintha számított volna rá, a botrány kirobbanása pillanatában máris felszólalt a parlamentben, és Deutsch Tamást akarta felelősségre vonni, azonnal lemondatni.

A múlt heti, Partizan Tirana elleni csúfos BL bukás úgy látszik ismét kiváló alkalom arra, hogy közelebb hozza egymáshoz az elégedetlen zöld-fehér drukkereket, akik közt korántsem akkora az egység, mint azt a vezetőik állítják.

Az elbukott tavaszi tárgyalási folyamatok katalizátora, az inkább kiegyezéspárti Molnár Krisztián (Eserká) a saját honlapján, a Fradimobon ugyan közzétette a tüntetés hírét, de cinikusan írt róla, odaszúrva a szerinte a klubbal való megegyezést anyagi okokból elutasító SzSzJN-vezetőinek, hogy „folytatódik a bizniszhiszti”.

Idéznénk is Molnárt:

Újabb megmozdulás lesz, egy kis séta a hullarészeg haverokkal, gyerekek közé dobott hanggránátokkal, kivetítő előtt szurkolás, majd hazamenés. De ez a harc lesz a végső, mert ahogy Kubatov meglátja a hatalmas (mi olyan 5-6 ezer főt szoktunk hazudni) tömeget a ligetben, most tuti meg fog ijedni és most eskü, meg anyu haljon meg, de le fog mondani…

Az elégedetlen ultrák Eddig beérték azzal, hogy a Fradi vezetőjeként szólítsák fel távozásra Kubatovot. Most azonban a hírek szerint lelkesen készülnek a molinók, amelyeken a magyar labdarúgásba annak feltámasztásaként milliárdokat pumpáló kormánypártot, a Fideszt is célkeresztbe veszik.

Úgy tudjuk, a tüntetés szervezői hosszú programot állítottak össze. A Hősök tere és a Lendvai utcai Fidesz-székház után a terveik szerint a Népligetbe mennek át, ahol az FTC-Diósgyőr mérkőzésre érkező, az ultrák szavajárása szerint „szkenneres kö..ögnek” tartott nézőket, a csapat mellett most a nagy bajban is kitartó idős és fiatal ferencvárosi szurkolókat próbálják megfélemlíteni, lejáratni majd.

A forgatókönyv szerint a 2. félidőben egészen közel vonulnak a stadionhoz. Utoljára ilyen alkalommal palackokkal dobálták meg a benti fradistákat, amit csak rendőri fellépésre hagytak abba.

A 24.hu diósgyőri ultra forrásokból arról is értesült, hogy bár a miskolci szurkolók bemennek a stadionba és biztatják a bajnokságot remekül kezdő kedvenceiket, de a második félidőben szándékosan berekesztik a szurkolást, hogy a kinti zöld-fehér ultrák hangja behallatszódjon.

Mondjuk, ha tényleg így tesznek, az azért elég nagy arculcsapása saját csapatuknak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.