Sport

Leváltják vezetőiket a Fradi ultrák?

Az FTC vezetését támadó Fradi-ultra honlap szerint a kint maradt szurkolók elégedetlenek saját vezetőikkel. A 24.hu úgy értesült, a többség már elfogadná Kubatov Gábor klubelnök ajánlatát.

Az egyik Fradi-ultra vezető, Molnár Krisztián tulajdonában lévő fradimob.hu szerint sok, eddig nem szkennelt szurkoló elégedetlen a klubbal tárgyalást folytató ultra vezetőkkel, akik egy februári ankétjukon még tárgyalást sürgettek Kubatov Gábor klubelnökkel, de amikor ez összejött, akkor kompromisszumok helyett csak követelőztek.

Az FTC elnöke a közvéleményt is meglepte, amikor leült tárgyalni a bajnokságot nagy fölénnyel megnyert labdarúgók mérkőzéseit másfél éve bojkottáló drukkerek hangadóival. Az egyesület ajánlatot tett a kint maradtaknak, amit azonban utóbbiak vezetői elutasítottak.

A legolvasottabb Fradi szurkolói oldal, a FradiMob két szavazást is indított. Az elsőben arra voltak kíváncsiak, a klub vagy a szurkolói csoportok ajánlata tetszik inkább az olvasóinak, akiknek a többsége szkennerellenes.

Az eredmény számunkra is meglepő. A főoldalról időközben lekerült szavazás jelenlegi állása szerint 2798 drukkerből 1.788 (63,9 %) hajlandó lenne elfogadni a szkennert, ha olcsóbb így a belépője – ezt a klub ajánlotta fel -, míg mindössze 1.010-en (36,1 %) fizetne inkább többet a belépőért, csak ne legyen szkenner – ezt a Tábor vetette fel.

fradimob.hu
Forrás: fradimob.hu

Az ultrák első számú vezetőjének kikiáltott Hamberger Ádám, a Capo, vagyis az előénekes pedig pont arra hivatkozva utasítja el az egyezséget, hogy szerinte a többség nem vállalná a szkennelést. Ennek tükrében újabb, jelenleg is zajló szavazást indított a Fradimob, amelynek tulajdonosa, Molnár Krisztián (Eserká), a testvére, Molnár Balázs (Kalán) és Hamberger egyaránt ott ültek a klubbal folytatott egyeztetéseken az asztalnál, akkor még egészen biztosan egy oldalon. A kérdés egyszerű:

fradimob.hu
Forrás: fradimob.hu

Az állás az előzmények és a Capo állásfoglalásának ismeretében szintén több mint meglepő, az ultrák kétharmada bizony elfogadná a klub ajánlatát.

Úgy tudjuk a Ferencváros vezetése az alábbiakat kilenc pontos ajánlatot tett az ultráknak:

  • Amennyiben az ajánlat elfogadásától számított két bajnoki éven belül nem történik botrány, nem tapasztalható elfogadhatatlan viselkedés sorozat a lelátón, a stadionban és annak környékén, akkor a klub megszünteti a kötelező szkennelést, opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést.
  • a B1, B2, B3 szektorokban 50 százalékkal csökkenti az árakat.
  • Rendszeresen tart szurkolói ankétot. (Az elmúlt egy hónapban ez kétszer is megtörtént)
  • Visszavonja a kabala sast.(A pályázat már most is fut)
  • Összefésüli a meglévő Szurkolói Kódexet a beszkennelt szurkolói csoportok vezetőinek javaslataival. (E-mailben lehet javaslatot tenni)
  • A beszkennelt szurkolói csoportok képviselőt delegálhatnak a Baráti Kör elnökségi és az FTC közgyűlés üléseire.
  • A klub rendszeres egyeztetéseket tart a beszkennelt szurkolói csoportok vezetőivel.
  • Érvényesnek ismeri el a korábbi kitiltások március végi felfüggesztését.
  • Haladéktalanul megvizsgálja a biztonsági szolgálat működését, mindent megtesz a panaszok megszüntetéséért.

Információink szerint a háttérben valóban hatalmas az elégedetlenség, az ultrák vezetői sem egységesek. Úgy tudjuk, a tárgyalási folyamatok katalizátora, Molnár Krisztián (Eserká) már be is szkennelt pár hete és a kupadöntőn ott is lesz, méghozzá annak a 2010-ben elhunyt Karsai Ferencnek (Hypos) a testvérével, akit a Fradi Tábor a vezetőjeként tisztelt a kilencvenes években!

Vajon Hamberger Ádámot, az előénekest mi tartja vissza a többség akaratának teljesítésétől? Információnk szerint ez már politikai kérdés.

A háttérben sokan a Jobbikot, és azt a Szilágyi Györgyöt, volt Fradi ultrát sejtik, aki már a tavaly tavasszal kirobban paralimpiai-ügyben is felszólalt a parlamentben, akkor Deutsch Tamást akarta felelősségre vonni, azonnal lemondatni.

Most a Jobbik parlamenti képviselőjeként a Fidesz alelnökét, Kubatov Gábort, az általa irányított klub szurkolóinak befolyásolásával szándékozik gyengíteni.

Molnár és honlapja mindenesetre keményen fogalmaz, de ezúttal nem a klub, hanem a Tábor vezetése felé, a leváltásukat vetíti előre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik