Foci

Jövő héten felfüggeszthetik a zárt kapus határozatot

Dobos Sándor
Dobos Sándor

2013. 03. 05. 18:27

Továbbra is reménykedik a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság "beengedi" a nézőket a magyar-román vb-selejtezőre.

A nemzetközi Sportdöntőbíróságmár a jövő héten dönthet arról, hogy felfüggeszti-e a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek a március 22-ei magyar-román világbajnoki selejtezőre vonatkozó zártkapus büntetését, a végső döntést pedig majd később hozza meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség múlt hétfőn nyújtotta be mintegy 40 oldalas keresetét a  szervezethez a FIFA másodfokú döntésével szemben, amely szerint a magyar válogatott zárt kapuk mögött kénytelen fogadni a román együttest, továbbá az MLSZ-nek 40 ezer svájci frankos büntetést kell fizetnie.

Ha felfüggesztik a FIFA-szankció végrehajtását, akkor elvileg csak a magyar-román találkozó után lesz jogerős döntés az ügyben. Ez azt jelenti, hogy ha a FIFA ítéletét helybenhagynák, a büntetés a következő, észtek elleni hazai meccsre vonatkozna.

A magyar válogatottat azért büntette meg a FIFA, mert az augusztus 15-én Budapesten rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen a szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

Kommentek

újpest-paks (újpest-paks)Antónt eltiltották, a Vidi hivatalosan is továbbjutott
ftc (ftc, ferencváros)Mégsem az Újpest ellen búcsúzik a Fradi-pálya