Foci

Platini: nem a franciák nyerik a vb-t!

Michel Platini, az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) francia elnöke szerint honfitársai aligha lesznek világbajnokok Dél-Afrikában.

“Nem tartom esélyesnek a francia csapatot, de szerintem a csoportkörből azért továbbjut majd” – mondta a francia válogatottal 1984-ben Európa-bajnokságot nyert sportvezető.

“A francia labdarúgás mostani generációja nem tartozik a legjobbak közé, vannak tehetséges játékosaink, de nincsenek klasszisaink. A jelenlegi francia válogatott így nincsen ott a szűken vett élmezőnyben. Olyan akár az argentin, német, olasz, portugál vagy a holland együttes, nehéz legyőzni, de a végső diadalra igazából nincs esélye” – tette hozzá Platini, aki azt is elárulta, hogy szerint Spanyolország, Brazília és Anglia közül kerül ki a világbajnok Dél-Afrikában.

“E három országban vannak a legjobb csapatok, a legprímább játékosok, s ők játsszák a legjobb futballt” – jegyezte meg az UEFA elnöke. Platini honfitársai a házigazda Dél-Afrikával, Mexikóval és Uruguayjal találkoznak a június 11-én kezdődő torna csoportkörében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik