Sport

Az Úszószövetség is felfüggesztette a tanítványait zaklató Tóth Ramónt

A MÚSZ egyúttal a Kiemelt Edzői Programmal járó juttatásait is felfüggesztette, továbbá a szponzorautó használatát is szünetelteti.

A Magyar Úszó Szövetség honlapján adta ki azt a  közleményt, amelyben arról tájékoztatott, hogy a dr. Sós Csaba szövetségi kapitány által vezetett bizottság ugyan a munkáját még nem fejezte be, de a vizsgálat eddigi megállapításai alapján a MÚSZ elnöke Tóth Ramont a MÚSZ régióvezetői feladatai alól 2017. április 17-ei hatállyal felfüggesztette.

A MÚSZ egyúttal kezdeményezte az illetékes testületnél a Kiemelt Edzői Program alapján a Tóth Ramonnak járó juttatások felfüggesztését is, továbbá kezdeményezte a MÚSZ egyik támogatójánál, hogy az általa igénybe vett szponzorautó használatát április 17-ei hatállyal szüneteltesse.

Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány folyamatos kapcsolatot tart az országos bajnokságra, illetve a FINA-világbajnokságra készülő, a Tóth Ramon felfüggesztése miatt érintett sportolókkal – többek közt Kozma Dominikkal -, valamint az edző munkáltatójával, az MTK-val és a szakmai felkészülést vezető szakemberekkel.

Tóth Ramón eddigi feladatait a továbbiakban Szájer Péter szakfelügyelő látja el ideiglenesen.

Előzmények:

Április elsején robbant a magyar úszás újabb botránya, az MTK edzőjét azzal vádolták meg, hogy kiskorúaknak küldött meztelen képet magáról.

A tréner és a klubban sportoló gyerekek szülei is cáfolták az értesülést, de azóta még több pucér fotó látott napvilágot.

A Magyar Úszó Szövetség azonnali vizsgálatot rendelt el, míg pár napja Deutsch Tamás, az MTK elnöke felfüggesztette állásából Tóth Ramón úszóedzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik