Sport

MTK: Itt a magyar úszás legújabb botránya

Ez nem ötvenéves, mint Kiss László ügye, hanem egészen friss. Kérdés, igaz-e a vád?

Lehet szeretni, vagy utálni ezt a fullank.hu oldalt, de úszóügyekben eddig nem lőttek mellé, betonbiztos bizonyítékokkal rendelkeztek az általuk kirobbantott Kiss László-ügyben is.

Most a lap azt állítja, hogy nem is egy kiskorú lányt – 18 év alatti – zaklatott meztelen képével az MTK úszószakosztályának edzője, T. R. aki 2014-ben érkezett az MTK-ba a Kőbánya SC-től.

A kék-fehér klub honlapján úgy mutatta be új edzőjét, mint akinek kiemelt feladata a tehetséges fiatalok felkutatása, integrálása az egyesület szervezetébe, továbbá a kiemelt sportolók felkészítése a világversenyekre.

T.R-ről, többek közt a válogatott Kozma Dominik edzőjéről tudni kell, hogy úszómesterként kezdte a Spartacus uszodában, de ma már kiemelt állami edző, kiemelt régióvezető, a riói olimpián is az úszóküldöttség tagja volt, ennek megfelelően információink szerint havi 300 ezer forint juttatásban részesül, a szövetség szponzorautóját, Audit vezet.

Érdekes poszt

Maga az érintett nyilvános közösségi oldalára érdekes posztot tett ki csütörtökön, egy nappal a fullank.hu cikkének megjelenése előtt. Azt írja, egyik kedvenc Máté Péter dala, az “Egyszer véget ér…”, most igencsak aktuális.

Hogy az edző ez alatt mit értett pontosan azt nem tudjuk, de tény, a lap bizonyítékként egy intimebb részein kitakart képet is megjelentetett róla – itt látható – amiről a 24.hu úgy tudja, nem mai keletű, már több mint egy éve is látták a sportágból egyesek.

Ezért érdekes, hogy miért pont most borult ki a bili?

Tudni kell, T.R. amióta eljött Turi György keze alól, és a Kőbánya SC kötelékéből elvitt bő tucatnyi versenyzőt, kiemelt edző lett és autót is kapott, szálka lett elég sok sportágban szereplő ember szemében. Ráadásul úgy hírlik, T.R. Bienerth Gusztáv embere, és mivel a sportág a januári elnökválasztás óta a felszín alatt is forrong, két pártra szakadt, lehet, az új elnök is célpont az emberén keresztül.

Az is igaz, ilyen pucér képet bárki készíthet magáról, és ez még nem jelenti azt, hogy el is küldi azt másoknak. Kérdés, kinek az érdeke, hogy kiszivárogtassa a több mint egyéves képet, amelyet a lap is megjelentetett?

A budapesti uszodák zuhanyhíradójában egy ideje állítólag téma már az ügy. A lap szerint maga az új elnök, Bienerth Gusztáv is tud az esetről, de a szövetség részéről kérdésünkre ezt cáfolták, sőt megerősítették, hogy olyannyira így van ez, hogy most szombat délelőtt a lapokból értesültek az esetről.

Ami biztosnak tűnik, az MTK-ban Szilágyi Zoltán szakosztály elnök lemondott. Hogy ezért, vagy más miatt nem tudjuk. A klub az ügyről jegyzőkönyvet készített, de nem kívántak semmit kiszivárogtatni. Eddig.

Az Index úgy tudja, hogy Tényi István, akit a 444.hu csak a “legnagyobb magyar feljelentőnek” nevezett, szombat reggel hű maradt önmagához. Az Indexnek is továbbította az ügyben tett bejelentését, miszerint

a Fővárosi Főügyészségnek és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett levélben bejelentést tesz ismeretlen elkövető ellen a 2012. évi C. törvény 208. § (1) bekezdésébe ütköző kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt.

Honlapunk telefonon kereste az MTK ügyvezetőjét, Deutsch Pétert, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Bienerth Gusztávot, de egyik sportvezetőt sem sikerült elérnünk eddig.

(Nyitóképen az MTK úszónői, Illés Fanni, Bokros Blanka és Ollé Móni fogják közre edzőjüket, T. R-t, Forrás: facebook.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik