Sport

Megszólalt a pedofíliával vádolt magyar edző

uszas(430x286).png (úszás, )
uszas(430x286).png (úszás, )

Szombat délelőtt robbant a magyar úszás újabb botránya, az MTK egyik edzőjéről került elő egy meztelen kép, amit a vád szerint kiskorú lányoknak küldött el.

A Magyar Úszó Szövetség kora délután reagált, a közleményben azonnali vizsgálatot rendelt el a sportág csúcsszerve.


A vádlott is megszólalt nem sokkal később, az Index azt írja, hogy a tréner a meztelen fotót hat éve a barátnőjének készítette, és azt kizárólag akkori barátnőjének küldte el. A 2011-es évszám azért is hihető, mert az ominózus fotón alig van tetoválása, azóta viszont rendesen ki lett varrva.

Állítása szerint a képet soha senki másnak nem továbbította, kiskorúaknak sem, és azt sem tudja, hogyan láthatott most napvilágot.

Szilágyi Zoltán, a szakosztályának elnöke lemondott, egyelőre nem világos, hogy az eset kapcsán döntött-e így. Információink szerint az MTK azért is zárkózik el az ügytől, mert a kép készültekor a tréner semmilyen kapcsolatban nem állt a klubbal, hiszen korábban a Kőbánya SC alkalmazásában állt.

A 24.hu úgy tudja, hogy amennyiben az azonnali vizsgálat megállapítja a bűncselekmény tényét, a MÚSZ természetesen méltó büntetésben részesíti a trénert. Ha viszont ártatlannak bizonyul a szakember, akkor a szövetség feljelentést tesz a szivárogtató ellen.

Felettébb érdekes egyébként, hogy a sportágat megrázó Kiss-ügyet és a mostanit is a fullank.hu szellőztette meg, a Széles-műhely pedig ahogy megjelent az írás az oldalon, szinte azonnal tovább osztotta az értesülést követőivel.

Különös összefüggés az is, hogy éppen most (április 30-án tartja a MÚSZ éves rendes közgyűlését – ahol többek közt a januári elnökválasztó közgyűlés óta lemondott elnökségi tagokat hivatott pótolni – és pont ezeken a csatornákon látott napvilágot ez az értesülés, pont úgy, ahogy az úszósportit megrázó korábbi ügyek esetében. A Széles Sákndor nevelőműhelynek amúgy nem sok köze van a névadó mesteredzőhöz, Széles Sándorhoz,  a klub elnöke viszont Hornyák Viktor.

Róla azt kell tudni, hogy régóta pályázik a Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjára. 2015-ben nekiment az akkori elnöknek, Gyárfás Tamásnak is. Idén januárban megpályázta a bársonyszéket, de Bienerth Gusztávot választották meg a posztra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik