Sport

Széles Sándor végleg egyedül maradt, már közvetlen kollégái sem értik

Virth Balázs, a mesteredző árnyékában 16 éve dolgozó szakember, aki négy éve Kovácshegyi Ferenccel készíti fel Gyurta Dánielt, most szót kért. Légvonalban bő 9000 kilométerről, a tokiói világkupáról. Véleményét vágatlan formában közöljük.

Innen Tokióból írok, mert ami az otthoni médiában folyik az méltatlan velem és kollégámmal szemben. Olvasva Gyurta Dániel edzőváltásával kapcsolatban megjelenteket úgy érzem reagálnom kell, mert érthetetlen számomra, amit Széles Sándor mond. Sanyi nem érti Gyurta Dániel mondatait, mi kollégái pedig nem értjük Széles Sándor mondatait.

Ő nem érti, miért mondja Dani, hogy már nem volt képes ellátni a feladatát, hiszen januártól részt vett az edzéseken. Januártól minden edzésen részt vett, ez azt jelenti, hogy ott volt. Ennyit nem többet. Azt mondja, januártól nem az ő edzéstervét használtuk. Igaz. Ezért nem tud felelősséget vállalni. De azt is tudja, hogy amikor egészségi állapot miatt nem vett részt rendszeresen az edzéseken – ez a 2013-2016-os felkészülési időszak -, szintén nem az ő edzéstervei alapján készült és nem ő vezette az edzéseket.

Ebben az időszakban Dani világbajnok lett nagymedencében és rövidpályán is, két rövidpályás Eb-aranyat nyert, továbbá egy ezüstöt. A dohai világkupán rövidpályás világcsúcsot úszott. Kazanyban a vb-n bronzérmet nyert. Ezekért az eredményekért, amikor Dani szintén nem az ő általa tervezett és vezetett edzéstervekből dolgozott vállalta a felelősséget. Miért???

Miért nem állt ki és mondta el, hogy ez bizony, a sikerek mögött nem az én edzéstervem volt? A hírek arról szóltak, Gyurta Dániel szakított Széles Sándorral, pedig az utóbbi négy évben nem Széles Sándor edzette Gyurta Dánielt.

Most azt nyilatkozta, az élet nem áll meg hiszen Kapás Boglárkával és Gyurta Gergellyel dolgozhatnak együtt. Kapás Boglárka január óta az UTE versenyzője, azóta én tervezem és vezetem az edzéseit. Széles pont annyit dolgozott Kapás Boglárkával, mint Kozák Danutával.

Szó nincs arról a tényről, hogy kollégámmal, Kovácshegyi Ferenccel négy éve gyakorlatilag mi tervezzük és vezetjük az edzéseket. Mindent Sanyitól tanultam, úgy ahogy Dani is. Szerencsésnek érzem magam és hálás vagyok neki, úgy, ahogy Dani is.

De amit az utóbbi időben tesz, azzal nem csak Danitól, de nagyon távol kerül tőlünk is.

Tisztelettel: Virth Balázs

(A fotón, amikor még minden szép és jó volt. Balról jobbra: Kovácshegyi Ferenc, Széles Sándor, Gyurta Dániel és Virth Balázs)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik