Sport

Drogkereskedelemért kilenc év fegyházra ítéltek egy többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt

police.hu
police.hu

Kilenc év szabadságvesztésre ítélték a többszörös magyar bajnok asztaliteniszezőt, P. Róbertet drogkereskedelem miatt – tudta meg a 24.hu. A 47 éves edzőt ezúttal azért ítélték el, mert kábítószert árult a zuglói otthonában a feltételes szabadlábra helyezése alatt.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla a vádlott másodfokon tett vallomása alapján hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet. A megismételt eljárásban azonban a Fővárosi Törvényszék ismét bűnösnek mondta ki a különös visszaeső férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, és ezért őt kilenc év fegyházra ítélte márciusban.

A bíróság megszüntette a P. Róbert korábbi, 3 év 6 hónapos börtönbüntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát, és megállapította, hogy a mostani büntetéséből már feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Az ítélet nem jogerős, mert a többszörös magyar bajnok sportoló és védője is fellebbezett.

P. Róbertet azért ítélték három és fél év szabadságvesztésre korábban, mert asztalitenisz-edzőként dolgozva kokaint árult az ismerőseinek. Mivel semmi gond nem volt vele a váci börtönben, ezért feltételes kedvezménnyel szabadulhatott. A próbaidő alatt azonban újabb drogügybe keveredett.

2018 júniusában azzal gyanúsították meg, hogy kábítószert árult a zuglói lakásán, illetve az árut a barátnője lakásán tárolta. A rendőrség korábbi gyanúsítása szerint közel egy kiló kokaint, 49 gramm marihuánát és 269 gramm kábítószergyanús tablettát találtak a lakásukban és a kocsijukban.

A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt emelt vádat P. Róbert ellen még 2020 augusztusában. A Fővárosi Törvényszék pedig két évvel ezelőtt 10 év szabadságvesztésre ítélte a pingpongbajnokot drogkereskedelem miatt.

P. Róbert azonban nem vonult börtönbe, hanem külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi körözést is kiadtak ellene, majd felkerült a körözési toplistára is. A volt sportolót végül tavaly februárban az olaszországi Montemarcianóban kapták el P. Róbert azóta letartóztatásban van.

A férfi 10 év börtönt kapott két évvel ezelőtt drogkereskedelemért, de ezt hatályon kívül helyezték a másodfokon tett vallomása miatt. Az ügyész elmondta még, hogy a férfi azzal védekezett, hogy ő ugyan fogyasztott kábítószert, de nem kereskedett vele. És a nála megtalált jelentős mennyiségű kábítószer másoké volt, nem az övé.

P. Róbert nagy tehetségnek számított fiatalkorában. Második lett az ifjúsági TOP 12-es  versenyen, később pedig tagja volt a válogatott gerincét adó BVSC bajnokcsapatának is, de nyert aranyérmet egyéniben, párosban és vegyes párosban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik