Belföld

Menczer Tamás: Én Borkai Zsolt helyében valószínűleg úgy szégyellném magam, hogy a lakásból az életemben többet ki nem jönnék

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Menczer Tamás szerint a Néppárt egy baloldali, háborúpárti párt és várja, hogy kizárják a „békepárti” KDNP-s képviselőket a pártcsaládból, Hölvényi Györgyöt és Juhász Hajnalkát. A Fidesz kommunikációs vezetőjét az ATV-ben arról is megkérdezték, hogy miért nincs pozitív üzenetük a mostani kampányban. A fideszes politikus az ukrajnai háborút hozta fel példaként:

A probléma az az, hogy azóta napról napra helyezett súlyosabb lett. A francia elnök az atomfegyverekről, az atombombákról most már olyan természetességgel beszél, mint hogyha azt mondanánk, hogy igyunk meg egy kávét, vagy egy pohár vizet. Ha katonákat akarnak küldeni, ez egészen nyilvánvaló. Általános sorozásról beszélnek már európai dimenzióban. A NATO-főtitkár kiadta a jelszót, minden fegyvert Ukrajnába, akkor is, ha az összes NATO szabályt megszegjük. Tehát a helyzet napról napra súlyosabb. Hát persze, hogy erről beszélünk. Ilyen háborús helyzet van és egy ilyen helyzetben a béke nagyon pozitív üzenet, a legpozitívabb üzenet.

A műsorban szóba került, hogy Borkai Zsoltot is Gyurcsány Ferenc irányítja-e? „Borkai Zsolttal kapcsolatban mindent el tudok képzeni” – jelentette ki a politikus, aki hozzátette: korábbi párttársával kapcsolatban sok mindenben tévedtek. „Én Borkai Zsolt helyében valószínűleg úgy szégyellném magam, hogy a lakásból az életemben többet ki nem jönnék, nemhogy politikai pályára akarnék lépni, de mindenkinek más a gyerekszobája”.

Magyar Péterrel kapcsolatban azt mondta az ATV-ben: „a fideszesek pontosan látják, hogy ki ez az ember, a jelenséget ismerik. Tudják, láttuk már, Márki-Zay Péter is ilyen volt. Tudjuk, ő az ellenfél, ismerjük, milyen háborúpárti, baloldali, külföldről finanszírozott, le kell győzni, le is fogjuk”.

Magyar Péter korábban már kijelentette, hogy„nem vagyok háborúpárti. Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik