Belföld

Karácsony megüzente, nem megy vitázni az ATV-be

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Karácsony Gergely főpolgármester megüzente, nem vesz részt az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitában – írja a Média1 egy, a médiapiaci szaklap birtokába került levélre hivatkozva.

A levelet a lap szerint Simon András, Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának kommunikációs igazgatója jegyzi. Ebben arról tájékoztatja az ATV vezérigazgatóját és hírigazgatóját, hogy

Karácsony Gergely nem venne részt a csatorna főpolgármester-jelöltek számára szervezett élő, Voks 2024 című vitaműsorában.

A barátságos hangvételűnek minősített levélben, állítólag arról van szó, hogy a főpolgármester nem tartaná helyesnek, ha a Partizán május 31-re szervezett élő adásban közvetítendő vitáján kívül máshol is lenne főpolgármester-jelölti vita, így csak a csatorna által szervezett vitában venne részt.

Ennek kapcsán kerestük a főpolgármesteri hivatal sajtókapcsolati osztályát, hogy erősítsék meg a levél létezéséről szóló hírt, illetve azt, hogy a főpolgármester távol marad-e a televíziós vitától. A sajtókapcsolati osztályon az állítólagos döntés okainak részletezését is kértük. Ha választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Reagált Karácsony: ha Szentkirályi is vállalja a vitát, azon ő is ott lesz bármelyik csatornán

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán azt írta, a vita a demokratikus verseny alapvető eleme, nem is kérdés, így vita lesz is, május 31-én a Partizánon.

„Persze mindannyian tudjuk, hogy a Fidesz B jelöltje nem mer eljönni, így aztán ebből nem a főpolgármester-jelöltek vitája, hanem Vitézy-Karácsony vita lesz, nem baj, jó lesz” – fogalmazott.

Karácsony azt is írta, a főpolgármester-jelölti vita azt jelenti, hogy azon a főpolgármester-jelöltek vesznek részt. Négy főpolgármester-jelölt van. Szerinte amennyiben a kihívói, de legalább a felmérések szerint a második helyen álló Szentkirályi Alexandra vállalja a vitát, ő biztosan ott lesz, bármelyik csatornán, rajta nem múlik.

Örömmel venne részt a fővárosi listavezetők nyilvános vitáján, az egy tízszereplős helyzet, tévéműsornak se lenne utolsó. „De ennél fontosabb, hogy minden listavezető tartozik a budapestieknek azzal, hogy világossá tegye, kiket küldene a Fővárosi Közgyűlésbe, milyen érdekek képviseletére készülnek a jelöltjeik. Ha ezt bármelyik tévécsatorna megszervezi, én ezen is ott leszek” – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik