Sport

Pars Krisztián nem fekszik kés alá, mert világbajnok akar lenni

pars krisztián (pars krisztián)
pars krisztián (pars krisztián)

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető idén nem fekszik kés alá, hogy jövőre reális esélye legyen aranyérmet nyerni a londoni világbajnokságon.

Nehezen határoztunk, de szerintem jó döntést hoztunk azzal, hogy a gerincműtéttel jövő őszig várunk. Ha idén operálnának, elmenne három hónapom a teljes gyógyulásomig és még két hónap azzal, hogy újra élsportolónak érezhessem magamat. Kimaradna az alapozás, anélkül pedig nem lehet nekifutni a versenyeknek, legkevésbé nem a londoni világbajnokságnak, ahol – már most ki merem mondani – győzelemmel szeretnék bizonyítani

– mondta el a Telekom Sporthír Szolgálatnak Pars.

A szombathelyi nehézatléta azt is elárulta, olyan eredménnyel szeretne győzni, amely egyértelművé teszi, nem lehet leírni. Szerinte semmi sem lenne szebb annál, minthogy a két vb-ezüstje után éppen abban a városban szerezze meg az első világbajnoki aranyát, ahol négy esztendeje olimpiai bajnok lett.

Pars kiemelte, a számára idegőrlő 2016-os esztendőt félig-meddig már sikerült kivernie a fejéből.

Most azon töprengek, miként is kezdjem újjáépíteni azt a Pars Krisztiánt, akiből olimpiai bajnok lett, aki kétszer nyert Európa-bajnokságot. Ha nem bíznék ennek a küldetésnek a sikerében, nem erőlködnék

– fejtette ki a 34 éves versenyző, aki címvédőként hetedik lett a riói játékokon. Hozzátette, a 2020-as tokiói játékokra még nem tekint előre, mert úgy gondolja, ebben a korban mindig csak egy-egy évadra szóló terveket szabad szőnie.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik