Sport

Tereptriatlon-vk: Poór Brigitta történelmet írt

Poór Brigitta (Array)
Poór Brigitta (Array)

Poór Brigitta megnyerte a Dániában rendezett utolsó európai XTERRA World Tour tereptriatlon világkupafutamot, így az élen zárt az XTERRA European Tour pontversenyben – írja a terepsport.hu.

A Merida Maraton Team-CST és a Megathlon SE sportolója hatalmas fölénnyel diadalmaskodott a 1,5 kilométer úszásból, 32 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból álló viadalon.

Fantasztikus verseny volt. Annak ellenére, hogy végig szakadt az eső és hideg is volt, remekül éreztem magam. Szerencsére sikerült leküzdenem önmagam is, hiszen köztudott, hogy ilyen saras körülmények között egyszerűen leblokkolok. Nagyon szerettem volna megnyerni a versenyt, ennek megfelelően versenyeztem, éreztem, hogy a formám is megvan hozzá és szerencsére összejött. Ezzel a versennyel vége az európai szezonnak, még a világbajnokság van hátra októberben. Nagyon szeretnék kiutazni rá, de ez már sajnos nem rajtam múlik.

A győri sportoló a profiknak kiírt XTERRA European Tour összetett elsőségét is megszerezte, amire magyar versenyző korábban még nem volt képes a sportág történetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik