Sport

Legyőzte Montenegrót a vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott négy góllal verte meg Montenegrót a Jadran Kupa utolsó mérkőzésén – írja a waterpolo.hu.

A két csapat legutóbb a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjében találkozott, akkor 8-5-re a montenegróiak nyertek.  A kazanyi világbajnokságon is összehozta a sors a feleket, Oroszországban az 5. helyért zajló meccsen győzött az ellenfél.

Benedek Tibor szövetségi kapitány többször hangsúlyozta, hogy kellenek a friss sikerélmények a csapatnak ahhoz, hogy a riói olimpia előtt minden tekintetben készen álljon a csapat a nagy feladatra.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a mérkőzés elején, először akkor vezettünk kettővel, mikor Manhercz Krisztián a harmadik negyedben kétszer egymás után betalált.

A harmadik játékrészben dőlt el a meccs, hiszen Kis Gábor és Erdélyi Balázs gólja révén már 10-6-ra vezettünk.

Benedek Tibor elégedetten nyilatkozott az idegenbeli győzelmet követően:

Nagyon harcosan és agresszíven játszott Montenegró, de most sikerült velük felvenni ebben a tekintetben is a versenyt. Ha ez így van, akkor kiütközik az, hogy mi játékban jobbak vagyunk, mint ők. Az Eb-elődöntőhöz képest most azért nem volt annyi kemény párbaj, de a fontos úgyis az lesz, hogy amikor tétmeccsen fizikális síkra akarják terelni a küzdelmet, akkor készen álljunk erre. A győzelmünk másik oka az, hogy több jó egyéni teljesítmény is akadt ezúttal, ez mindig elengedhetetlen a sikerhez. Holnap délelőtt még lesz egy közös edzésünk a montenegróiakkal, azt követően indulunk haza.

A tornát Horvátország nyerte hat ponttal, a mieink ugyanennyi egységgel a második helyen zártak.

Jadran Kupa, végeredmény:

Montenegró-Magyarország 7-11 (3-4, 1-1, 2-5, 1-1)
G: Brguljan 3, Ivovics 2, Radovics, Klikovac, illetve Zalánki 2, Manhercz 2, Varga Dániel 2, Kis G. 2, Erdélyi 2, Vámos

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik