Sport

Valter Attila elesett a Girón, de folytatni tudta a versenyt

Sara Cavallini/Getty Images
Sara Cavallini/Getty Images

Valter Attila és Tadej Pogacar is elesett a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán, végül azonban mégis a szlovén bringás ért be elsőként.

Nyitott pályakerékpáros velodromból rajtolt a mezőny, amelytől öt olasz szökevény tekert el négy percre. A hegyekhez közeledve volt egy kisebb bukás a mezőnyben, egy lassú kanyarban négyen kerültek az aszfaltra. 43 kilométerrel a cél előtt Valter is bukott egy útszűkületnél, fájdalmas arccal visszaült a kerékpárjára, hogy az emelkedőn nagy tempóban haladó mezőny után induljon, majd sikerült is a felzárkózás a magyar bajnoknak.

„Nem volt nagy sokk a bukás, gyorsan felpattanam, láttam, hogy a váltóm letört, ezért kerékpárt kellett cserélnem. Egymagam gyorsan felértem a mezőnyre, ez elég bíztató volt, a végén egész sokáig, az utolsó hét kilométerig ott voltam, de azért nem esett kifejezetten jól, főleg a bukás után” – értékelt Valter az M4 Sport csatornának.

Pogacar 12 kilométerrel a cél előtt első defektet kapott, majd alacsony tempónál el is dőlt, ám csapattársai segítségével gyorsan visszazárkózott a mezőny elejére. 4,4 kilométerrel a befutó előtt indult meg Pogacar előre, mindenkit leszakított, és bár üldözői idővel összeálltak egy nagyobb csoportba, nem volt esélyük a beérésére, 27 másodpercet kaptak tőle. Sikerével a szlovén bringás a Tour de France és a Vuelta a Espana után immár a Girón is rendelkezik szakaszsikerrel, ráadásul debütánsként ölthette magára a rózsaszín trikót.

Valter 6:54 perc hátránnyal az 55. helyen tekert célba, összesítésben 7:18 perc lemaradással a 43.

Végeredmény – Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny, 2. szakasz

1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 3:54:20 óra
2. Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 27 másodperc hátrány
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) azonos idővel
…55. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 6:54 perc hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Pogacar 7:08:29 óra
2. Thomas 45 másodperc hátrány
3. Martínez azonos idővel
…43. Valter 7:18 perc hátrány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik