Sport

„Olyan, mint a szex, görcsösen nem lehet csinálni, csak lazán, jókedvűen” – súlyos vereséget szenvedett a Fradi női pólócsapata

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Az UVSE meglepően simán, 12-6-ra nyert a Ferencváros ellen a MOL női vízilabda ob I fináléjának első összecsapásán.

Jobban kezdett a Fradi, de hamar magára találtak az újpestiek és miután megjöttek a gólok is, egyre nagyobbra nőtt az előny. Félidőben már 8-3-ra elhúzott az UVSE és a nagyszünet után sem tűnt úgy, hogy az FTC pólósai fogás találhatnak ellenfelükön. Végül még az utolsó két percre Magyari Alda is pihenőt kapott a kapuban, így fölényes újpesti sikerrel indult a két győzelemig tartó döntő első meccse.

„Egyszerűen nem tudom, mitől, de belezavarodtunk az egészbe. Úgy gondolom, a bírói felfogás sem igazán kedvezett nekünk. A játékvezető azt mondta egy végleges kiállításnál, hogy az ellenfél játékosa nem találta el a miénket, azért nem állította ki. Ugyanazért a dologért, ha ügyetlen, akkor nincs négyperces kiállítás?! Hát, ilyen nincsen! Borzasztóan nem akarom felmenteni sem magamat, sem a csapatot, mert nem játszottunk jól, de nem tetszett ez a bíráskodás”

mondta a találkozó után Gerendás György, a Ferencváros vezetőedzője.

Ezen felül úgy fogalmazott, hogy kritikán aluli volt a csapata teljesítménye, de van két nap felkészülni a visszavágóra. Taktikai változtatásokra is szüksége volt a Fradinak, de Gerendás szerint döntőkben rutinosabb az UVSE. Végül pedig a görcsösség került szóba, amire az FTC vezetőedzője meglepő választ adott.

Görcsösen semmit sem lehet csinálni. Bocsánat, hogy ezt mondom, de ez az, amit mindenki tud: a szex. A szexet sem lehet úgy csinálni, csak lazán, jókedvűen lehet csinálni. A lányoknak ezt kell megérteni, görcsösen semmi nem fog működni. Bocsánat, hogy ilyeneket mondok, de ez az egy dolog, amit mindenki ért a világon.

A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését szerdán 18.45-től a Népligetben rendezik, ha szükséges, a mindent eldöntő harmadik felvonásra jövő vasárnap a Margitszigeten kerül sor 18.30-tól. A döntőben nem számít a gólarány, csak a győztes kiléte, vagyis a Fradinak egyetlen góllal elég legyőznie az UVSE-t a harmadik meccs kiharcolásához.

Végeredmény – Női ob I, döntő, 1. mérkőzés

UVSE – FTC-Telekom Waterpolo 12-6 (4-2 4-1, 2-1, 2-2)
gólszerzők: Faragó 4, Hajdú, Mácsai, Tiba 2-2, Varró, Baksa 1-1 illetve Gurisatti 2, Tóth-Csabai, Leimeter, Farkas, Gerendás 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik