Sport

Kéziválogatott: Eredménycentrikus kapitányra van szükség

Köstner Vilmost nagyon bántja, hogy amit két éve elvállaltak, azt nem tudták teljesíteni.

Női kézilabda-válogatottunk a 11. helyen végzett a dániai világbajnokságon, a torna után pedig Németh András távozott az együttes éléről.

Köstner Vilmos a nemzeti csapat szakmai stábjának edzőként volt tagja a vb-n és még mindig nyomasztja, ami odakinn történt.

Óriási csalódást jelentett a szereplésünk. Nagyon bánt, hogy amit két éve elvállaltunk, azt nem tudtuk teljesíteni. A tavalyi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon legalább a minimális célt elérte a csapat, viszont a világbajnoki szereplésünk alulmúlt minden várakozást.

– mondta a haon.hu-nak Köstner, majd hozzáfűzte, amikor Németh lemondott posztjáról, egyértelmű volt, hogy az egész stábnak távoznia kell.

Bevallom, nehéz szívvel fejeztem be a válogatottnál végzett munkát. Most úgy érzem, ez a kudarc szinte életem végéig kísér majd.

A debreceni tréner úgy véli, teljesen mindegy, hogy milyen nemzetiségű a következő kapitány.

Az a lényeg, hogy jó és hiteles szakember legyen. Azt azért látni kell, hogy kevés a számításba vehető edző. A hazai trénerek közül Elek Gábort képesnek tartanám a feladat ellátására, de elképzelhető olyan külföldi szakember is, aki jelenleg Magyarországon dolgozik. Olyan kapitányra van szükség, aki eredménycentrikusan vezeti a csapatot.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik