Sport

Lemondott a kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a szerdai sajtótájékoztatón jelentette be a hírt.

Nemzeti csapatunk nem kis meglepetésre a nyolcaddöntőben búcsúzott a dániai világbajnokságtól a lengyelek ellen elszenvedett vereséggel.

Németh András, a válogatott kapitánya a találkozót követően rögtön jelezte lemondását a szövetség felé, nem kényszerűen, nyomásra hozta meg döntését.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nincs személyes konfliktusa a kapitánnyal. Megköszönte Németh munkáját úgy a válogatott mellett, mint a sportágért, és nem szeretné, ha a jövőben a kézilabda nem profitálna a rutinos tréner szakértelméből – írja a Nemzeti Sport.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Németh elmondta, edzőként túl sokat vár el a csapattól, a játékosoktól, ehhez viszont túl keveset dolgoznak együtt.

Azért vagyok rossz szövetségi kapitány, mert túl sokat várok el taktikailag a csapattól, ez előjön a meccsek hajrájában. Ez nap mint nap működik, de a válogatottnál nem. Nem szeretnék tovább szövetségi kapitányként dolgozni. Ezért mondtam el a csapatnak a döntésem az öltözőben, akkor volt rá az utolsó lehetőség.

Megjegyezte, nem tudták eldönteni, hogy a csapat éppen melyik arcát mutatja. Amelyiket pillanatok alatt képesek megnyerni, vagy amelyiket pillanatok alatt képes elveszíteni.

Németh András még elmondta: 63 esztendős, nyugdíjas lesz, és a stresszes munka után most pihenésre vágyik.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Pálinger: Ha ma lenne meccsünk, bárkit legyőznénk

A válogatott menedzsere úgy véli, amikor sok kérdés merül fel, és nem tudják a válaszokat, ott összetett problémáról van szó.

Annyira hektikus a válogatott, hogyha ma lenne meccsünk, biztos vagyok benne, hogy bármely ellenfelet legyőznénk. Könnyű lenne a kapitányra  hárítani a felelősséget, de ebbe a szakmai stáb tagjai ugyanúgy benne vannak, beleértve magamat is, mint a játékosok.

Hozzáfűzte, ha egyik csapatunk sem lesz kint az olimpián, akkor újakat kell építeni. Mint mondta, azt kell kitalálni, hogy a klubcsapatok sikerességéből hogyan tudnak profitálni a válogatottak.

Ki lesz az új kapitány?

Kocsisék januárig kérnek türelmet, “nem csukják be a szemüket a határnál”. Több név van a kalapban, a szövetség elnöke Pálinger döntésére hagyatkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik