Sport

Kézi-vb: Hosszabbítás után úszott el a románok döntője

Az utolsó másodpercekig kiélezett csata után buktak el az ismét nagyot küzdő Neaguék.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a holland női kézilabda-válogatott Lengyelországot legyőzve bejutott a dániai világbajnokság vasárnapi fináléjába. A péntek esti második elődöntőben Norvégia Romániával csapott össze.

Az elején két góllal elmentek a norvégok, azonban az egész tornán remeklő Neagu találatainak is köszönhetően a félidő felénél döntetlen állt az eredményjelzőn. A játékrész második felének kezdetén gyorsan négy góllal elmentek az északiak. A románok kapuscserével is próbálkoztak, de nem tudnak közelebb férkőzni a norvégokhoz, igaz a hátrányuk sem nőtt.

A félidő egy időntúli hetessel zárult, de Ungureanu kivédte a nyártól már Győrben kézilabdázó Mörk kísérletét, így háromgólos norvég előnnyel (17-14) mentek pihenőre a csapatok.

A második játékrészben gyorsan egyenlítettek a románok, majd a félidő felénél már Neaguéknál volt az előny. Norvégia nagyon megtorpant támadásban, nagyjából tíz percig gólt sem szereztek, köszönhetően annak is, hogy Ungureanu ihletett formában védett.

Az utolsó öt perc aztán maga volt a dráma. A norvégok előbb ziccert, majd hetes hibáztak, míg a románok emberhátrányban egyenlítettek. Az utolsó percben a győzelemért támadtak az északiak, de elveszítették a labdát. Bradeanu utolsó másodpercekben leadott lövését védte Grimsbö, így maradt a 27-27, és jöhetett a ráadás.

A kétszer öt perces hosszabbítás elején gyorsan ellépett két góllal Norvégia, amely a végéig kitartott. A románok az utolsó másodpercekig küzdöttek, egy labdaszerzés után gólt is szereztek, de egyenlíteni már nem tudtak. A vasárnapi döntőben Norvégia – Hollandia mérkőzést rendeznek, míg a bronzéremért a románok a lengyelekkel csapnak össze.

Eredmény – Női kézilabda-világbajnokság, elődöntő

Norvégia – Románia 35-33 (17-14, 27-27) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik