Sport

Halep példát állított a világklasszis focisták elé

simona halep (Array)
simona halep (Array)

Járni is alig tudott, minden baja volt, mégis a végsőkig küzdött a torontói fináléban a román teniszező vasárnap este.

Simona Halep nagyot nőtt a szemünkben. A mellkisebbítő műtéte után szárnyakra kapott játékos világ életében küzdeni tudásáról volt híres, de most még erre is rátett egy lapáttal.

Vasárnap a Serena Williamset is búcsúztató, mindössze 18 esztendős szlovák születésű, de svájci színekben versenyző Belinda Bencic ellen lépett pályára a torontói döntőben.

Kórházban lett volna a helye

A világranglistán második helyezett teniszező az első szettet nagy csatában, rövidítésben bukta el tinédzser riválisával szemben, és bár ettől még teljesen nyílt maradt a meccs, az élet közbe szólt.

Mivel egész héten tűző napsütésben ütögettek a sportolók, Simona Halep fáradtan és kissé égett bőrrel várta a viadal utolsó meccsét. Ráadásul sérült bokával vágott neki a találkozónak.

Fotó: Europress fotóügynökség

Az első játszma végén kérte ki először az orvosi időt, és ekkor már a combizmát ápolták. Helyzete játékról játékra súlyosbodott, olyannyira, hogy a folytatásban újból segítséget hívott magához. Ekkor már vérnyomást és lázat is mértek nála, miközben egy másik szakember a sérült lábát próbálta sebtében helyrehozni.

Bencic 4:2-re, majd 5:3-ra is vezetett az adogatni már csak kínkeservesen, futni pedig egyáltalán nem tudó Halep ellen. Csakhogy ő ekkor sem adta fel, pedig nagyon jól tudta, hiába is fordítaná meg a szettet, a torna megnyerésére már semmi esélye, újabb egy óra játékot már nem bírt volna el szervezete.

És láss csodát, a fiatal svájci elizgulta a dolgot, Halep pedig tulajdonképpen félholtan ki tudott egyenlíteni két ápolási szünet között.

Még ő kért elnézést

De hiába minden erőfeszítés, az utolsó felvonásban 3:0-s hátránynál úgy döntött a világklasszis teniszező, nem kockáztat tovább. Ekkor már az ájulás határán volt, a pihenőknél magába roskadva ült a székén.

Fotó: Europress fotóügynökség

A díjátadón szűkszavúan fogalmazott. Elnézést kért mindenkitől, hogy fel kellett adnia a finálét, mert bár nagyon szerette volna folytatni, ennyi tellett az erejéből.

Elképesztő, milyen hittel és alázattal áll a sporthoz. Nem tisztem ujjal mutogatni egyetlen labdarúgóra sem, de egy-két, vagy inkább több játékossal megnézetném a meccset teljes egészében, hogy egy műesést követően a gyepre rogyva, borzalmas fájdalmakat színlelve eszébe jusson, talán inkább fel kéne állni és folytatni tovább.

Videó – A meccs összefoglalója

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik