Sport

Gyárfást Tamást újraválasztották

gyarfas-tamas(960x640).jpg (Array)
gyarfas-tamas(960x640).jpg (Array)

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) további öt évre Gyárfás Tamást választotta meg elnöknek a pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésen.

Két héttel azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, Guadalajara visszalépése után Magyarország vállalja a 2017-es FINA-világbajnokság megrendezését, a MÚSZ rendkívüli elnökségi ülést tartott, ahol lemondott az elnök és a teljes elnökség.

 

Gyárfás Tamás a régi új elnök
Fotó: MTI

Gyárfás akkor úgy nyilatkozott: „Szükségszerű az elnök, de ugyanúgy az elnökség lemondása, hiszen felelőtlenség lenne, ha közel fél évvel a hazai világbajnokság rajtja előtt mutatkoznának be a nemzetközi és itthoni partnereiknek mindazok, akik egy 2016 végén rendezett választáson bizalmat kapnak. Amennyiben a tagság másban látja azt az erőt, ami a sikeres világbajnoksághoz szükséges, akkor az elnökség emelt fővel távozik, hiszen úgy helyén való, ha a vb sikeréért felelősséget vállalók a tennivalókat kezdettől a végéig ugyanazok viszik végig.”

Március végén úgy kommentáltuk a hírt; nehezen tudjuk elképzelni, hogy az egyik legsikeresebb magyar sportágban, májusban, ne a jelenlegivel megegyező, vagy nagyon hasonló összetételben válasszák újra az elnököt, elnökséget.Nos, igazunk lett. A MÚSZ pénteki, rendkívüli tisztújító közgyűlésén kiderült, az elnök a régi maradt. Újabb öt évre.

Annyi változott csupán, hogy az új főtitkár Szántó Éva lett, aki korábban ezt a posztot töltötte be az evezős szövetségben és a Nemzeti Sportszövetségben is. Az eddigi főtitkár, Szabó Tünde általános alelnökként folytatja tevékenységét. A közgyűlés Sós Csabát az MÚSZ új szakmai alelnökévé választotta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik