Sport

Vb-résztvevő a magyar kéziválogatott

magyar férfi kézilabda válogatott (kézilabda válogatott)
magyar férfi kézilabda válogatott (kézilabda válogatott)

Összesítésben két góllal nyerték a magyar-norvég párharcot a mieink, annak ellenére, hogy szombaton a világbajnoki selejtező második mérkőzésén vereséget szenvedtek Oslóban.

Magyar örömünnep a norvég fővárosban: az olimpia után kijutott a 2013-as kézilabda-világbajnokságra is az újra Nagy Lászlóval felálló magyar válogatott. Hiába nyerték meg 31-27-re a visszavágót az északiak. A négy gól nem volt elég, hogy ledolgozzák a hátrányukat.

A visszavágót nagyon határozottan kezdték a magyarok az első negyedórában végig vezettek, 7-6-nál sikerült a norvégoknak fordítani, a félidőt is egygólos előnnyel hozták.

A második játékrészben lehozta Fazekas Nándor Mocsai Lajos, helyére Mikler Roland állt be, aki már a veszprémi meccsen is megkeserítette a norvégok életét a hajrában. A visszavágón is kiválóan védett a magyar kapus, így sokáig még a győzelemért is küzdöttek a magyarok. A meccs végén egy kicsit fellazult a mieink fegyelmezett játéka, de a négygólos vereség elég volt a világbajnok részvételhez. Így 54-52 összesítéssel mi ünnepelhettünk a második mérkőzés végén.

„Nagy kő esett le a szívemről. Várható volt, hogy nekünk ugranak a norvégok, meg is tették. Mégis kontrol alatt tartottunk a mérkőzést, nagyon jól játszott a csapat” – mondta el Mocsai Lajos szövetségi kapitány a mérkőzés után. „A veszprémi mérkőzésre való felkészülésünk mostanra ért be, Jó, hogy kiszámíthatatlanná tudtuk tenni a csapatot” -árulta el az edző.

„Győzni jöttünk, de azért nem vagyok elkeseredve” – értékelte az eredményt a második félidőben remekül védő Mikler Roland. „Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak” – tette hozzá.

A múlt vasárnap játszott első mérkőzésen Veszprémben a mieink 6 góllal múlták felül a norvégokat.

Eredmény – Vb-selejtező, visszavágó

Norvégia – Magyarország 31-27 (14-13)
Góldobók: Myrhol 7, Mamelund 6, Tvedten 6/2, Kjelling 6, Hansen 3, Rambo 1, Björnsen 1, Paulsen 1, illetve Zubai 4, Nagy 4, Császár 4/1, Gulyás 4, Putics 4, Iváncsik G. 2, Perez 2, Harsányi 2, Mocsai 1

Vb-re jutott: Magyarország 54-52-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik