Sport

Jó meccsen verte a Veszprém a Picket

Minden bizonnyal megnyeri a férfi kézilabda NB I. alapszakaszát az MKB Veszprém, miután legyőzte a Szegedet a szombati rangadón.

A bajnokság alapszakaszának egyik legfontosabb mérkőzését rendezték a férfi kézilabda NB I.-ben, hiszen hiába vesztett pontot a Szeged a bajnokságban a Tatabánya és a Csurgó ellen, ősszel megverte a Veszprémet három év után, így esélye volt az alapszakasz megnyerésére.

A szombati matinén aztán kiválóan kezdett az MKB, amely másodikként jutott tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből. Sokáig nem vette fel a ritmust Skaliczki László csapata, Vujin hétméteresei sültek, Császár Gábor pedig fontos átlövőgólokat lőtt.

7-3-ra húzott el az MKB az elején, a vendégeknél Mikler helyett hamar Tatai állt a kapuba, aki aztán egy alkalommal összetűzésbe került a kapu mögötti veszprémi drukkerekkel. Az egyik szurkoló nem akarta visszaadni a labdát, Tatai kikapta a kezéből, kettő perces kiállítás jár érte. A drukkert nem vezették ki a csarnokból.

Tatai a meccs után a találkozót közvetítő televízió riporterének elmondta, nem érti, miért kapott kiállítást, és elvárja, hogy a játékvezetők bocsánatot kérjenek tőle.

Két másik furcsa eset is történt a találkozón: az egyik alkalommal a játékvezetők szándékos ütést láttak a hazai Renato Sulicnál, piros lap ot kapott. Tájok Péter játékvezetőt egy szegedi indításnál eltalálta a labda, épp az oldalvonalnál állt, de visszapattant róla a labda a pályára, így mehetett tovább az akció, amely góllal végződött (a spori a játék tartozéka).

Ami a meccset illeti: a második félidőben nagyon nagyot küzdött a Szeged, Prodanovic és Sulc remek találatokkal jelezte, hogy nem adja fel a Pick, később Lékai is eredményes volt. Három gólra feljött a szegedi együttes a vége előtt hat perccel.

Kisebb hibák miatt aztán mégis elúszott a találkozó a vendégeknek, Carlos Perez kettő és fél perccel a vége előtt megnyugtató gólt szerzett, ekkor már zsebben volt a meccs.

A legeredményesebb a 12 gólos veszprémi Marko Vujin lett. A hazaiak minden bizonnyal megnyerik az alapszakaszt. Ezúttal tehát a veszprémi drukkerek gratulálhattak Mocsai Lajos vezetőedzőnek és a csapatnak is.

A többi mérkőzésen is hazai győzelmek születtek.

Eredmény – férfikézilabda-bajnokság
MKB Veszprém – Pick Szeged 33-28 (17-10)
A legjobb dobók:
Vujin 12, Császár 6, Sulic 5, illetve Sulc 7, Ancsin, Prodanovic 5-5

Tatabánya-Carbonex – FTC-PLER Budapest 37-29 (15-15)
Mezőkövesd – Orosháza-Alexandra 30-26 (12-11)
Kecskemét – Varioauto-Pécs 37-26 (17-12)
Csurgó – B. Braun Gyöngyös 30-28 (15-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik