Otthon

Luxussal kényeztet a hatalmas faház

Ahol ötvöződik a természetesség és a letisztult minimalizmus.

A faházról nem feltétlenül a luxus jut az eszünkbe, ám mint a most bemutatott épületből kitűnik, a faház is lehet lenyűgöző és igazi luxust árasztó. Az amerikai Georgia államban lévő “fapalota” is ilyen, valóban nem mindennapi.

A ház tartószerkezete és legtöbb látható eleme fenyőfából készült, a padló és a nyílászárók egy része pedig diófából. A természetes kőoszlopok és kőpadlók remekül kiegészítik a fa látványát, igazán otthonos, meghitt hangulatot adva az egyébként hatalmas háznak.

A luxus érzetét növeli a környezet szépsége: az épület minden helyiségéből gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, a ház melletti erdőre, vagy az udvaron lévő, feszített víztükrű medencére. A látványhoz nagyban hozzájárulnak a hatalmas nyílászárók. A ház oldala szinte teljes egészében üveg.

Az épületben összesen hat darab kandalló található, négy hálószobával és öt fürdőszobával “kiegészítve”.

Hogy szükséges-e ilyen luxus, az ízlés kérdése. A ház összképét nézve ellenben elmondható, hogy a tervezők nagyot alkottak. A fa és a természetes kő az otthonosságot, a melegséget, a meghitt hangulatot jelenti, a luxus életérzés pedig a minimalista, szögletes formák, a letisztult vonalak követője. E csodálatos épületben a kettőt nagyon jól ötvözték az építészek.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik