Mobil

Maradandó égési sérüléseket okozhatnak bizonyos iPhone-tokok

Csak első ránézésre cukik a glitteres-csillámos iPhone-tokok, egy cég kiegészítőivel alaposan megjárták a vásárlók. A MixBin nevű gyártó most visszahívja közel két éve forgalomban lévő veszélyes kiegészítőit.

A telefontokokat gyártó MixBin nevű cég több termékét visszahívja, miután azok legalább több tucat embernél idéztek elő bőrirritációt, vagy okoztak égési sérüléseket.

A visszahívott tokok iPhone 6, 6s, és 7 modellekhez készültek, belül glitteres folyadékot tartalmaznak. Már 2015 októbere óta voltak kaphatók az Amazonon, valamint a Henri Bendel, a Nordstrom Rack, a Victoria’s Secret üzleteiben 15-65 dolláros (4-16 ezer forint) áron.

Eddig világszerte legalább 24 bőrirritációval, vagy égési sérülésekkel kapcsolatos esetet jelentettek a vásárlók. Míg valaki megúszta duzzadásokkal, mások maradandó sebeket is szereztek a zsebükben hordott toktól.

Forrás: MixBin (Amazon)

Ugyan a visszahívást csak most jelentette be a cég, már 2016 óta olvashatunk az interneten panaszokat a fájdalmas glitteres tokokkal kapcsolatban, sok lány Twitteren is közzétette sérüléseit.

Vélhetően a csillámos folyadék okozza az irritációkat, ami több esetben is kifolyt a megrepedt tokokból.

„Napközben égető bizsergést éreztem a lábamon, de úgy gondoltam, hogy a borotválás miatt lehet. Amikor hazaérem, akkor vettem észre, hogy nagyon vörös a lábam.” – írta az egyik sérült Twitteren. Több mint egy hónapba telt sebének gyógyulása, aminek valószínűleg nyoma marad.

Forrás: @___queensteph (Twitter)

Egy másik női vásárló repedést vett észre csillagos tokján, amit megtapogatva fájdalmat érzett hüvelykujján az abból kiszivárgó folyadék hatására.

A MixBin visszaadja a vásárlók pénzét, amennyiben fotót küldenek az eszközről, az érintett tokok listája itt olvasható. Az internetes áruházakból már le is vették a veszélyes darabokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik