Mobil

A Samsung S8 lesz az okosotthonok fővezére

Új applikáció debütált a Samsung csúcsmobiljával, mellyel könnyedén irányíthatjuk felokosított otthonunkat, vagy a munkahelyi eszközparkot.

Az okostelefon immár az okosotthonok univerzális “távirányítójává” lépett elő. Nincs ez máshogy a Samsung esetében se: az S8 csúcsmobilokkal új felület debütál. A gyártó ígérete szerint a Connect appal sokkal egyszerűbb lesz a különböző eszközökhöz csatlakozni, irányítani vagy ellenőrizni őket – legyen szó számítógépről, laptopról, hűtőről, mosógépről, porszívóról, a kapuról, vagy épp a világításról és fűtésről.

Az eszközöket elég beszerelni, majd azt követően a felhőből fejezhetjük be a konfigurálást az alkalmazáson keresztül. Különböző területeket is létrehozhatunk az IoT, azaz a hálózatra csatlakoztatott okoseszközöknek: így az app megkülönbözteti az otthoni termékcsaládot a munkahelyi készülékektől.

A vezérléshez a rokonoknak, barátoknak, vagy az irodában a munkatársaknak is adhatunk engedélyt. Így nem csak mi tudjuk az íróasztalnál ülve csekkolni, hogy van-e még tej, vagy mennyi csoki van a hűtőben, de a többiek is. Kérdés, Magyarországon hány helyen van okoshűtő és ingyen űdítő/csoki a munkahelyen? Lehet, hogy két kezünkön is meg tudnánk számolni.

Különböző módokat is előre betáplálhatunk, amivel megadhatjuk, hogy az adott készülékek hogyan viselkedjenek, ha például alszunk, vagy elmegyünk dolgozni. Így automatikusan levehető a fűtés, lekapcsolnak a lámpák és a tévé, illetve beindul a robotporszívó, hogy mire hazaérünk a munkából, tiszta lakás fogadjon.

Hogy pontosan milyen eszközökkel lesz kompatibilis a felület, egyelőre nem tudni. Ugyanakkor a Samsung SmartThings a briteknél olyan partnerekkel dolgozott együtt, mint a Fibaro, a Philips Hue és a D-Link. A teljes listát itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik