Mobil

Így mentsd le az egész internetet a mobilodra

Így már akkor is tudunk videókat nézni és zenét hallgatni, ha már 127 órája ácsorgunk sziklába szorult kézzel. Már ha a telefonunk bírja addig.

Habár sokaknak furán hangozhat, de az, hogy valakinek okostelefonja van, még nem jelenti azt, hogy folyamatos az internetelérése is. Főleg olyan helyeken, ahol egyébként sem hasít vastagon a világháló beérkezési sebessége. Többek között ezért döntött úgy a Netflix, hogy a gyengébb internettel rendelkező országok számára lehetővé teszi a tartalmai letöltését, és offline megtekintését. Az már más kérdés, hogy ennek ott is lenne haszna, ahol száz és ezer megabitek repkednek másodpercenként.

Androidos vagy? Tessék, itt az offline internet!

Aki azonban nem is feltétlen a filmekre kíváncsi, hanem zenéket, teljes weboldalakat és hasonlókat szeretne net nélkül nézegetni, annak a Google kínálja a megoldást, már amennyiben az eszközén Android fut. Ekkor ugyanis a Chrome böngésző legújabb frissítése a megoldás. A telefonokra már megérkezett, vagy épp a napokban érkező változatba ugyanis külön gomb került arra, hogy letölthessük “az internetet”.

android-internet-letoltes-002

A Chrome ablakának jobb felső sarkában található menüben (amit a három pont jelöl) találjuk az új gombot, és ha egy erőteljeset rábökünk, az oldal máris internetet nem igénylő változatban bukkan fel egy új lapon (ezt mindig az Offline felirat jelzi a böngészősávban).

Ha pedig később szeretnénk megnézni az oldalt (és nyilván ezt szeretnénk, hiszen pont ez az egész funkció lényege), akkor a menüben a Letöltések pontra kell tappantanunk, ahol megtalálhatjuk a telefon háttértárára mentett netes tartalmakat.

android-internet-letoltes-003

Habár elsőre mindez nem hangzik olyan őrületes újításnak, sőt, valamelyest a kilencvenes évek végét, kétezres évek elejét idézi, amikor komplett weboldalakat mentettünk le az internetkávézóban és vittük haza, hogy az otthoni gépen is megnézzük, azért a praktikum nem kérdőjelezhető meg. Főleg azért, mert így a zenék és videók mentése is csupán néhány koppintás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik