Média

Vajna közelében újabb rádiós céget alapítottak

rádió - fotó: thinkstock.com
rádió - fotó: thinkstock.com

Radio Investment Kft. néven hozott létre céget néhány napja az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, kaszinótulajdonos, a TV2, a Rádió 1 és a Bors, a Délmagyarország és a Kisalföld kiadójának leendő tulajdonosának jobbkezének, bizalmi emberének tekinthető Kovács Andrea.  A cég bejegyzését elsőként észlelő  hvg.hu megemlítette, hogy Kovács Andrea a kedden bejegyzett cégnek nem csak tulajdonosa, de egyben ügyvezetője is lett. Kovácsról azt érdemes tudni, hogy ő többek között a Vajna-féle, budapesti központú Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t is tulajdonló, Andy Vajna különböző magyarországi befektetéseit kezelő AV Investments Befeketetési Kft.-nek is az egyik meghatározó vezetője, irányítója. Az AV Investments mögött ténylegesen ugyan a kedvező adózású Delaware-i székhelyű Cinergi Pictures Entertainment van, de ismert, hogy ez szintén a kormánybiztosé, amit Vajna korábban el is ismert.

Hogy Kovács Vajna bizalmi emberének számít, azt a hvg.hu szerint jól jelzi, hogy Vajna kaszinócégeinek vezetőségében is felbukkan. És bár ezt a portál nem említi, de Kovács egy ideig a TV2 irányításában is jelentős szerepet vállalt azután, hogy Vajna felvásárolta a második legnagyobb kereskedelmi televíziót.

Országos kereskedelmi rádiós frekvencia lehet a cél?

Arról, hogy Andy Vajna kormánybiztos és rádiója, a Rádió 1 milyen módszerekkel terjeszkedik a rádiós piacon, az ott akár több évtizede működő helyi rádiókat kiszorítva, korábbi cikkeinkből tájékozódhatnak. Több esetben a Vajna ügyvédjeinek nevén lévő cég, az LB Rádió Kft. indult el a Médiatanács helyi rádiós pályázatain. Máskor az MTI volt elnöke, Belénessy Csaba segítette ki Vajnát a Rádió 1 vételkörzetének bővítésében. A Médiatanács kizárólag fideszes kötődéssel bíró tagjai pedig minden esetben oda is ítélték nekik a frekvenciát: akkor is, ha egyébként a beadott pályázatok körül komoly hiányosságok vannak, és a pályázatot nem lett volna szabad befogadni.

Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

Arról, hogy a Radio Investmens Kft. esetében is valami olyasmiről lesz-e szó, hogy Vajna valamelyik bizalmi embere pályázik meg helyi rádiós frekvenciát, hogy azután azokon is a Vajna-féle Rádió 1 műsora szóljon a Rádió 1 adásával hálózatba kapcsolódva, vagy netán a néhány nappal ezelőtt a Médiatanács által kiírt országos frekvenciapályázaton való elindulás a cél, egyelőre hivatalosat nem tudni. Az országos frekvenciapályázaton Vajna közvetlenül nem nyerhetne, mivel a médiatörvény kizárja, hogy valaki egyszerre legyen birtokosa helyi rádiós frekvenciának és országos kereskedelmi rádiós frekvenciája is legyen. Küldtünk ez ügyben kérdést a Radio Investment Kft. vezetőségének, hogy szándékukban áll-e az országos kereskedelmi rádiós pályázaton elindulni, vagy inkább helyi rádiós frekvenciát szereznének-e. Ha válaszolnak, arról természetesen beszámolunk.

Az új kft.-t egyébként a Róna utcába, mindössze néhány háztömbnyire jegyezték be a Vajna-féle TV2 épületétől, így nem kell messze mennie a cég menedzsmentjének, ha valamiért beszélnének Vajnával. A Radio Investment Kft. alaptőkéje 3 millió forint lett.

Plágium vagy összejátszás: így terjeszkedik Andy Vajna
Egymásról másolt helyi rádiós pályázatok, rejtegetett pályázati dokumentációk, sunnyogó Médiatanács: újabb abszurd történet az elfideszesített magyar médiavilágból.
Treasure Island
Új reality-vel robbantana Andy Vajna tévéje?
Egy Survivorhöz hasonló reality indítását tervezi a TV2, legalábbis a SorozatWiki szerint. Az értesülésre személyeskedve reagált a csatorna a blognak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik