Belföld

Mészáros és Habony környezete tűnt fel a TV2 beszállítója mögött

A veszteséget termelő televízióból az IKO-n keresztül áramlik ki a pénz – írja a Heti Válasz.

Mészáros Lőrinc és Habony Árpád stábja is bevonult a TV2 legfőbb beszállítójaként ismert IKO-csoportba – állítja a Heti Válasz.

A lap szerint a sokmilliárdos veszteséget termelő TV2-ből az IKO-n keresztül áramlik ki a pénz, ez a társaság értékesíti a kábelszolgáltatóknak jelentős jutalékért a Vajna-féle csatornákat, és gyártja majdnem az összes saját műsort.

Az IKO tulajdonosi összetétele és felügyelőbizottsága szeptember 4-i hatállyal megváltozott. Eszerint a menedzsmentfeladatokért felelős Rákosi Tamásnak már nincs többségi befolyása, luxemburgi cége, a Mangusta Investments 49 százalékban tulajdonos. A maradék 51 százalékon egyenlő arányban osztozik három társaság:

  • az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó AV Investments Kft.,
  • a H-SK Reklám Kft. és
  • a máltai International Air Brokerage Limited.

A H-SK Reklám Kft. mögött a Heti Válasz szerint Mészáros Lőrinc sejlik fel. A céget birtokló Sipos Tímea a cégbírósági dokumentumok szerint azt az Antal Kadosát bízta meg az IKO-val kapcsolatos ügyek intézésével, aki az utóbbi hónapokban minden fontosabb Mészáros-projektben közreműködött, és őt küldte a kft. az IKO Holding felügyelőbizottságába.

A máltai cég alapításkori székhelye pedig megegyezik annak az Eastcastle Investmentsnek a székhelyével, amelyet Habony Árpád környezetéhez kötött a lap. Ez a társaság a felügyelőbizottságba Halkó Gabriellát küldte, akit régóta a miniszterelnöki tanácsadó környezetébe sorolnak, ő vezette azt a Brand Lab Kft.-t is, amely festményeket bérelt a Szépművészeti Múzeumból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik