Kvótafórum - fotó: NMHH /engedéllyel/
Média

Kvótafórumot tartott a Médiatanács

24.hu
24.hu

2016. 12. 09. 11:51

Tegnap már harmadik alkalommal rendezte meg a filmkészítők és a médiaszolgáltatók összekapcsolását célul kitűző Kvótafórum elnevezésű szakmai eseményét a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.
Korábban a témában:

Az immár hagyományos, éves rendezvényen a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában érintett alkotók, a médiaszolgáltatók képviselői, illetve ebben az évben már a különböző fesztiválok küldöttei is, összesen mintegy 200 szakember találkozott annak érdekében, hogy a televíziók színvonalas hazai filmalkotásokkal teljesíthessék a műsorfolyamukra vonatkozó, a médiatörvényben előírt nyelvi és gyártási kvótakötelezettségüket.

A Médiatanács két tagja, Vass Ágnes és Kollarik Tamás tagjai köszöntötték a megjelenteket az ezúttal „Friss tartalmak. Magyarul” szlogennel jelentkező Kvótafórum vendégeit. Hangsúlyozták: az, hogy milyen médiatartalmak jutnak el a nézőkhöz és a hallgatókhoz, felelősség, közös felelősség, ám tenni is közösen vagyunk képesek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban megvalósuljanak a jogszabályi előírások.

Vass Ágnes, Médiatanács. Fotó: NMHH /engedéllyel
Vass Ágnes, a Médiatanács tagja. Fotó: NMHH

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek rendezvényünkre.Büszkék vagyunk rá, hogy amióta 2014-ben elindult, folyamatosan növekszik a Kvótafórumon megjelenő alkotók, alkotóközösségek száma. A műsorkvóta-kötelezettség elérése évről évre kihívás a médiaszolgáltatók számára, a segítségnyújtás eszköze ez a fórum. Bízunk benne, hogy így a műsorszolgáltatók is könnyen megtalálják a kvótához szükséges műveket. Arra biztatom a helyi, kisközösségi szolgáltatókat is, hogy legyenek aktívak a kapcsolatok kiépítésében

– mondta Vass Ágnes. 

Kollarik Tamás, Médiatanács. Fotó: NMHH / engedéllyel
Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja. Fotó: NMHH

A Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programon belül 2011 és 2016 között 838 alkotás elkészülését támogatta, közel 8,2 milliárd forinttal. Emellett mintegy 1500 esetben támogatta a helyi, kisközösségi televíziókat is. Ez a mostani esemény pedig a tágabb értelemben vett támogatásokhoz sorolható

– hangsúlyozta Kollarik Tamás. A Médiatanács tagja felvezetőjében külön köszöntötte az eseményt jelenlétével megtisztelő Prima Primissima-díjas filmproducert, Mikulás Ferencet, illetve a Mindenki című kisjátékfilmjével Oscar-díjra is esélyessé előlépő Deák Kristófot.

A felvezetés után a kvótaszempontból kiemelt jelentőségű, 2015. május 31. után elkészült alkotások rövid, tematikus bemutatkozása következett. A rendezvény 85 produkciós iroda 140 filmes és 10 rádiós alkotását vonultatta fel 10 kategóriában. Ez a szám kis híján háromszorosa a tavalyinak – emlékeztet a rendezvényről beszámoló NMHH.

A rendezvény második felében fórumra került sor: tematikus termekben műfajok szerinti, egyidejű vetítés következett, majd a Magyar Média Mecenatúra program bírálóbizottságának elnökei és tagjai révén megkezdődhetett a párbeszéd a résztvevők között, majd lehetőség nyílt a szakmai egyeztetésekre, személyes konzultációkra is.

A Magyar Média Mecenatúra programban támogatott alkotások több mint 780 hazai és nemzetközi fesztiválról közel 250 rangos díjat és elismerést hoztak már el. A Médiatanács terve annak elérése, hogy ezek az alkotások a lehető legtöbb hazai televíziós csatornára jussanak el.

(Kiemelt kép: Mikulás Ferenc Prima Primissima-díjas filmproducer hallgatja az előadásokat. Fotó: NMHH)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.