Média
közmédia (Array)

Nagyra nőtt a közmédia a Médiatanács szerint

24.hu
24.hu

2016. 10. 06. 16:36

Korábban a témában:

A Médiatanács eheti ülésén

  • a médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t,

mert a közszolgálati rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások együttes közönségaránya tavaly 6,5 százalékkal meghaladta a médiatörvényben ehhez rögzített 40 százalékos mértéket. A döntés értelmében a közszolgálati médiaszolgáltatónak intézkedéseket kell tennie a médiapiac sokszínűségének növelésére.

  • A testület azonnali, 440 ezer forintos forgatási támogatást ítélt meg az Omega-Kreatív Bt.-nek, amely a Kúria október 13-i tárgyalását kívánja megörökíteni a Nagy Imre-per semmisségéről.

A támogatást a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulója keretében ítélték meg. A felvételek egy önálló, az eredeti tárgyalás és a kivégzés eseményeit feldolgozó dokumentumfilm alapját képezik majd Borsody István rendezésében, amelyben hangsúlyos szerepet kaphat egy operatőr, aki ott volt az 1958-as ítéletkor a forgatócsoport tagjaként. A pályázónak a dokumentumfilm tervével később részt kell vennie a grémium Ember Judit-pályázatán is.

  • Határoztak arról is, hogy december 8-án a Médiatanács ismét megrendezi a Kvótafórumot.

Az országos és körzeti médiaszolgáltatók, valamint a Médiatanács mecenatúraprogramjának filmes ágaiban támogatást nyert alkotók találkozóhelyeként szolgáló médiaszakmai eseményen a résztvevők tájékozódhatnak és egyeztethetnek arról, hogyan teljesíthetik a televíziók és rádiók  kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a Médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

  • A Médiatanács ezenkívül a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós pályázati eljárásban nyilatkozattételre hívta fel a Kredit Holding Kft. pályázót. Szóval egyelőre nincs döntés a helyi rádiófrekvencia jövőjéről.

(Kiemelt kép: a közmédia stúdiója. Fotó: MTI)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.