Média
soundcloud

A Spotify a SoundCloud felvásárlásáról tárgyal, hogy megvédje pozícióit

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 10. 07. 12:50

A Financial Times szerint előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások, amit az Apple új zenei szolgáltatásával folytatott verseny kiéleződése is indokol. Emellett a SoundCloud anyagi problémái is megoldódnának.
Korábban a témában:

Hiába használja 18 millió alkotó és havi 175 millió hallgató a világ egyik legnépszerűbb zene, illetve mindenféle egyéb hangzóanyag (például beszélgetős podcast anyagok) megosztására szolgáló oldalát, a SoundCloudot, a cég egyelőre elég súlyos üzleti gondokkal küzd, és 12 hónapon belül mindenképpen pénzt kell szereznie a legutóbbi üzleti jelentésük szerint – írtuk idén februárban, megemlítve, hogy a közösségi oldal üzleti jelentése alapján 17 millió euró árbevétel mellett 39 millió eurós veszteséget produkált.

Ilyen előzmény ismeretében már eleve nem meglepő, hogy a mostani hírek szerint előrehaladott tárgyalások folynak az online szolgáltató felvásárlásával kapcsolatban: a Financial Times szerint a Spotify ugyanis bejelentkezett, hogy megvenné a céget, sőt előrehaladottak az ezzel összefüggő egyeztetések. Igaz, ezek a tárgyalások még meghiúsulhatnak, de a lépés mindenképpen logikus lenne, hiszen az online streaming piacon egyre erősödik a verseny a felhasználókért. A piacvezető Spotify zenei streamingszolgáltató kemény csatára kényszerül az Apple céggel, de egy felvásárlással megerősíthetné a piacvezető státuszát. A SoundCloud tőkeproblémái is megoldódhatnának, így együtt keményebben tudnának csatázni.

Jön fel az Apple Music

Az FT cikke emlékeztetett: a Spotify-nak jelenleg 40 millió előfizetője van, miközben a rivális Apple Music egy héttel korábban érte el a 17 millió előfizetőt.

A berlini székhelyű SoundCloud nemrégiben ugyancsak fizetős zenei streaming szolgáltatást indított, ezért vált vonzó felvásárlási célpontjává a Spotify-nak, melynek globálisan összesen 100 millió felhasználója van.

Az Apple azonban eléggé szorongatja a céget, hiszen egy év alatt tudta összehozni a 17 millió előfizetőt, vagyis rendkívül gyorsan növekszik az ügyfélszáma.

Az amerikai üzleti lap egyébként a lehetséges felvásárlás kapcsán kereste a Spotify-t és a SoundCloudot is, de ahogyan ilyenkor megszokott, egyikük sem nyilatkozott az amerikai lapnak.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.