Kultúra

Ismét az AZ a bajnok az amerikai mozikban

Nemcsak a Kingsman 2-t előzte meg, de még a Tom Cruise főszereplésével készült Barry Sealt is lenyomta a bohóchorror.

Egy hét után visszaállt az élre az észak-amerikai mozikban a Stephen King 1986-os regényéből, pontosabban annak első feléből forgatott AZ, miután sikerült leköröznie a hétvége legjelentősebb premierfilmjét, a Barry Seal: A beszállító című akcióvígjátékot – jelenti az MTI.

A Egyesült Államokban immár a minden idők legsikeresebb horrorja címmel is büszkélkedő AZ a negyedik hétvégéjén 17,3 millió dollárt gyűjtött, ami 300 ezerrel több a Barry Seal történetét feldolgozó produkció nyitóbevételénél (17,016 millió). Az utóbb csupán egy hétig uralkodó Kingsman: Az Aranykör kereken 17 milliót gyűjtött, így még ha csak 16 ezer dollárral is, de alulmaradt a Barry Seallel szemben.

Már félmilliárd dollárnál jár az AZ
Nem tartott sokáig a bohóchorrornak elérni az első komolyabb bevételi mérföldkövet.

Bár a kritikák dicsérik Tom Cruise-t a drogcsempésszé és CIA-ügynökké váló kereskedelmi pilóta megformálásáért, az Barry Seal: A beszállító kezdése igencsak gyenge a sztár filmjeinek átlagos teljesítményéhez képest. Azonban még mindig sokkal jobban debütált, mint a hétvége másik nagy premierfilmje: az új Egyenesen át, amely 6,7 millióval csupán az ötödik pozíciót tudta megszerezni.

A hétvége legnagyobb feltámadását az Oscar-díjas Emma Stone és az Oscar-jelölt Steve Carell nevével fémjelzett Battle of the Sexes című vígjáték produkálta, amely 3,4 millióval tíz pozíciót javított és feljött a toplista hatodik helyére. A legnagyobb vesztes pedig a Darren Aronofsky rendezte és Jennifer Lawrence főszereplésével készült Anyám!, amely 1,4 millióval az ötödik pozícióból esett vissza tizediknek.

Kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik