Kultúra

Véget ért az AZ uralkodása az amerikai mozikban

A frissen bemutatott Kingsman 2-nek sikerült legyőznie a rekordhalmozó bohóchorrort.

Kingsman: Az aranykör 39 millió dolláros (10,1 milliárd forint) jegyárbevétellel nyerte a hétvégét a tengerentúli mozikban. Az eredmény valamivel az előzetesen várt 40 millió alatt van, de meghaladja a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálat nyitó hétvégi bevételét, amely 36,2 millió dollár volt.

Észak-Amerikán kívül is sokan voltak kíváncsiak a Kingsman 2-re, amely 61 millió dollárt keresett a külföldi mozikban, ezzel pedig máris 100 millió fölé nőtt a globális összbevétele a debütáló hétvégén.

Többnyire súlytalan, de így is szórakoztató az új Kingsman
Matthew Vaughn kémparódiájának második része korrekt hülyeség néhol unalmas cselekményvezetéssel és egész kellemes poénokkal.

A második helyre szorult az AZ, mely az eddigi 266,3 milliós jegyárbevételével minden idők legjobban teljesítő horrorja lett. Az Észak-Amerikán kívüli mozikkal együtt már 478 millió dollárt szedett össze.

Bukásnak számít szintén a debütáló A LEGO Ninjago: Film című animációs mozi teljesítménye is, hiszen műfajában az egyik legalacsonyabb nyitó hétvégi bevételt hozta, 30 millió dollárra becsülik az eredményt. Ez alacsonyabb, mint a szintén idei LEGO Batman – A film, amelyik 53 millióval, vagy a 2014-es A LEGO-kaland, amelyik ennél is pazarabb, 69,1 milliós bevétellel nyitott.

A negyedik a Dylan O’Brien és Michael Keaton főszereplésével készült Amerikai bérgyilkos lett, amely 6,2 millió dollárt gyűjtött második hétvégéjén, így teljes jegyárbevétele 26,2 millióra rúg.

A becslések alapján a jegyárbevételi toplista ötödik helyén egyelőre két alkotás osztozik, az egyik Darren Aronofsky Anyám! című filmje Jennifer Lawrence főszereplésével, valamint a Reese Witherspoon nevével fémjelezett Újra otthon, nagyjából mindkettő 3,3 millió dolláros hétvégi eredménnyel.

Forrás: Variety via MTI, kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik