Kultúra

Az AZ lett minden idők legsikeresebb horrorfilmje Amerikában

Most már hivatalos, hogy Stephen King horrorja lenyomott minden eddigi rekordot Amerikában, az AZ-t még Az ördögűzőnél is többen nézték meg, írja a Variety. A meglehetősen erős marketing és Bill Skarsgård alakítása megtérült, az AZ újabb mérföldkőhöz ért. Eddig csak a legjobb nyitóhétvégét tudhatta magáénak a horror, de most már Az Ördögűző bevételeit is lenyomta.

Az AZ magasan megdöntötte az első hétvége után a korábbi számokat.

Összesen 123 millió dollárt, azaz közel 32 milliárd forintot hozott, ami messze több mint a korábbi csúcstartó, a Parajelenségek 3. 52,6 millió dollárja (~13,6 milliárd forint).

Így az AZ lett a második legsikeresebb korhatáros, 18 év felettieknek ajánlott film a Deadpool után.

70 éves Stephen King, a horror koronázatlan királya
Ma ünnepel korunk egyik legnépszerűbb írója, aki pályája során eddig 76 regényt jelentetett meg. Portré.

Az ördögűzőt azért nehéz lesz minden trónról letaszítani, nemzetközi viszonylatban még mindig tartja magát az első helyen 441,3 millió dollárral (~114 milliárd), míg az AZ nem sokkal lemaradva 404,3 millió dolláron (~104,5 milliárd forint) áll. És ehhez még nem is számoltuk hozzá az inflációt, elvégre Az ördögűző 1973-ban került a mozikba.

Stephen King horrorja viszont Amerikában már átvette a vezetést, 236,3 (~61 milliárd forint) millió dollárt kerestek rajta, míg az 1973-as horror 232,9 (~60,2 milliárd forint) milliónál állt meg. 

Órisi üzletnek bizonyult a bohócos AZ, ugyanis mindössze 35 millió dollárból (~9 milliárd forint) készült.

(Borítókép: Warner Bros. Pictures)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik