Kultúra

Már félmilliárd dollárnál jár az AZ

Nem tartott sokáig a bohóchorrornak elérni az első komolyabb bevételi mérföldkövet.

Éppen három hete fut a mozikban a Stephen King 1986-os regényéből, pontosabban annak első feléből forgatott AZ, melynek ennyi idő is alig volt ahhoz, hogy átlépje az első komolyabb bevételi mérföldkövet:

a produkciót gyártó Warner Bros. Pictures bejelentése szerint a horror összbevétele tegnap elérte és immár meghaladja az 500 millió dollárt.Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a rekordhalmozó bohóchorror jelenleg már minden idők legsikeresebb horrorja az Egyesült Államokban, ugyanis a hétvégén megdöntötte az 1973-as Az ördögűző rekordját, amelyet a William Friedkin rendezte klasszikus „csupán” 44 éve tartott.

Az AZ lett minden idők legsikeresebb horrorfilmje Amerikában
Újabb rekordot döntött meg Stephen King horrorja. Most már hivatalosan is ettől kell rettegni a legjobban.

Noha a múlt héten bemutatott Kingsman: Az aranykör már a legtöbb országban letaszította a bevételi toplisták trónjáról, jelenleg a tengerentúlon és hazánkban is a második legnézettebb mozifilm az AZ.

Kétségtelenül megtérülő beruházásnak volt hát a Warner és a filmet társfinanszírozó New Line Cinema részéről (ismét) filmre vinni King művét, pláne úgy, hogy a mai hollywoodi büdzsék között bagatellnek számító 35 millió dollárból forgatták. Mindezek fényében nem is véletlen, hogy máris nagy erőkkel készítik elő az AZ második részét, melynek néhány nappal ezelőtt tűzték ki a premierdátumát.

Megvan, hogy mikor érkezik az AZ második része
Még el sem kezdték forgatni, de már kitűzték a folytatás premierdátumát.
Forrás: Coming Soon, kiemelt kép: Warner Bros. Pictures

Ajánlott videó

Olvasói sztorik