Kultúra

Döbbenetes lesz a Mr. Robot színésze Freddie Mercuryként

Nem viccelnek a jövő karácsonykor érkező Queen-filmmel, egyebek mellett a Live Aid is helyet kap a filmben, a monstre jelenet forgatásáról pedig kiszivárgott egy felvétel. A képsorok újabb bizonyítékként szolgálnak arra, amit már az első fotóból sejteni lehetett, éspedig, hogy Rami Malek egészen elképesztő módon hasonult a megismételhetetlen Freddie-hez.

Freddie Mercury bajsza csodákra képes
Úgy tűnik, hogy lassan tényleg elkészül a hányattatott sorsú Queen-film, amelynek főszerepét elvileg a Boratot és Ali G-t megtestesítő Sacha Baron

A Live Aid Queen-fellépése a Bohemian Rhapsodyval indult, ezt a jelenetet rögzítik épp a felvételen, amit egy rajongó készített, Malek gyakorlatilag egy az egyben lemásolva Mercury mozgását érkezik a színpadra, majd némi tömeghergelés után belekezd a nótába a zongoránál.

A Bohemian Rhapsody címen futó film, mely a Queen ’70-es évekbeli feltörésétől a Live Aid koncertig biztosan követi majd a banda sorsát, megjárta már a hadak útját: jelen állás, azaz, hogy van rendező, stáb, szereposztás, és forog a film, már önmagában egy olyan állapot, amiről sokáig azt hittünk, sosem fog bekövetkezni.

Malek novemberben jelentette be szereplését a filmben, de előtte évekig ment a csikicsuki arról, hogy ki is fogja alakítani az énekest, továbbá, hogy kli ül majd a rendezői székben. Mercury szerepére egyebek mellett Sacha Baron Cohen is szóba került, ám végül művészi nézeteltérések miatt a színészt Ben Winshawra cserélték, aki aztán szintén nem maradt meg a szerepben. A projekt végül az X-Men filmek Bryan Singerénél kötött ki, Mercury szerepe pedig a Mr. Robottal befutott Rami Maleknél, ami jelen állás szerint már egy működőképes koncepciónak tűnik, bár A mindenség elméletét jegyző Anthony McCarten forgatókönyvírói szerepe hordozhat olyan veszélyt, hogy kissé túlcsúszik a szentimentalizmus a film szkriptjében, de reménykedjünk, hogy a rendező kellő arányérzékkel nyúl a témához. Maleken, úgy tűnik, nem fog múlni semmi.

Íme a kiszivárgott videó, alataa pedig összehasonlításképpen az eredeti felvétel is.


Rami Malek como Freddie Mercury en Live Aid by aqueenofmagic

Borítókép: 20th Century Fox

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik