Kultúra

Új Trónok harcás könyvet jelentett be George R.R. Martin

Igen ám, csakhogy nem a regényciklus régóta várt új részéről van szó.

Amióta a Trónok harca világra szóló sikere belőle is valóságos sztárt (vagy inkább celebet) csinált, az HBO sorozatának alapjául szolgáló regénysorozatot író George R.R. Martin időről időre újabb és újabb projektek/művek merülnek fel, legyen szó akár könyvekről, akár tévés produkciókról.

Sorozat készül George R.R. Martin sci-fi horrorjából
A tévés feldolgozás már a második adaptációja lehet majd az író Nightflyers című művének.

Most ismét ez történt és ahogyan az esetek többségében lenni szokott, ezúttal is maga az író informálta követőit legújabb könyvéről, amely épp a Trónok harcával, illetve az eredetileg A tűz és jég dala című regényciklussal kapcsolatos. Azonban a széria folytatására immár hat éve váró rajongók bánatára

Martin nem a The Winds of Winter (A tél szelei) című hatodik kötet érkezését jelentette be, hanem egy Fire and Blood (Tűz és vér) című kiadványt, amely Westeros világát és történelmét fogja bemutatni.

Az író saját bevallása szerint a Fire and Blood olyasmi lesz mint Tolkien-féle A szilmarilok, melynek eseményei A Gyűrűk Ura előzményét, mitológiai hátterét alkotják. Erre utalt Martin is blogján, ahol tréfásan “GRRMarillion”-ként aposztrofálta a Fire and Bloodot, mely egyébként két részes lesz és

az első kötet valamikor 2018 végén, vagy 2019 elején fog megjelenni.

Az új kiadvány bejelentése mindenképpen meglepő, már csak azért is, mert ezek szerint a múltbeli kijelentésével ellentétben George R.R. Martin mégsem koncentrál erejével A tél szelei befejezésére, pedig annak megjelenését tavaly még erre az évre ígérte.

Minden erejével az új Trónok harca-könyvre koncentrál George R.R. Martin
Ezt maga az író árulta el egy online kérdezz-felelek során.

A 68 éves író a Fire and Blood-köteteket beharangozó posztjában is kitér a világszerte várt hetedik könyvre, azonban annak kiadását immár nem erre az évre, hanem szintén valamikor 2018-ra jósolja.

Forrás: Forbes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik