Kultúra

Sorozat készül George R.R. Martin sci-fi horrorjából

A tévés feldolgozás már a második adaptációja lehet majd az író Nightflyers című művének.

A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Trónok harca (Game of Thrones) után újabb izgalmas tévésorozathoz szolgáltathat alapot a kiváló George R.R. Martin, akinek az eredetileg 1980-ban írt, majd 1985-ben megjelent Nightflyers című novelláját tervezi feldolgozni az amerikai Syfy kábelcsatorna.

A Syfy berendelte a Nightflyers alapján készülő sorozat pilotepizódját. A Variety értesülései szerint még idén leforgathatják majd az első részt, miután már készen is van a Nightflyers tévés adaptációjának forgatókönyve, amelyet Jeff Buhler dolgozott ki Martin novellája alapján.

Már nagyon várjuk, hogy elmerülhessünk a Nightflyers borzongató világában. A Jeff által megírt szkript remekül idézi a klasszikus sci-fi horrort és egyszersmind egy olyan platformra adaptálja, ahol igazán fel tudjuk fedezni a történetben rejlő őrület mélységeit.

– fogalmazott a projekttel kapcsolatban Bill McGoldrick, a Syfy-t futtató NBCUniversal elnökhelyettese.

A Nightflyers egy galaktikus felfedezőútról szól, amely során nyolc tudós és egy telepata a naprendszer határára utazik, hogy kapcsolatba lépjen a feltételezésük szerint ott élő idegenekkel. Ahogy közelednek, úgy egyre félelmetesebb eseményeket élnek át a The Nightflyer nevet viselő hajójukon, amelyről aztán kiderül, hogy a számítógépe bekattant és feltett szándékává vált, hogy végezzen a legénységgel.

Érdemes megjegyezni, hogy a (lehetséges) széria azonban már nem az első adaptációja lesz a műnek, amelyből még 1987-ben forgattak mozifilmet. A hazánkban a Gyilkos űrhajó (eredetileg Nightflyers) címet viselő sci-fi horrort bizonyos Robert Collector rendezte és ismeretlen színészek játszottak benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik