Kultúra

Minden erejével az új Trónok harca-könyvre koncentrál George R.R. Martin

Ezt maga az író árulta el egy online kérdezz-felelek során.

Miként azt a Trónok harca rajongói jól tudják, az HBO sikersorozata mára túljutott az alapjául szolgáló A tűz és jég dala című regényciklus könyvein és a június végén lecsengett hatodik évad már a forgatókönyvírók fantáziájára épült, mivelhogy a Sárkányok tánca című 2011-ben megjelent ötödik könyv óta még mindig nem készült el a folytatás.

A már ötéves szünet annak köszönhető, hogy a regénysorozatot író George R.R. Martin számos egyéb elfoglaltsága mellett sokáig besegített a tévés adaptáció epizódjainak írásába is, azonban egy ideje már felhagyott ezzel és jelenleg csakis arra fókuszál, hogy befejezze a hivatalosan tavaly év vége óta késő hatodik könyvet. Ezt erősítette meg a minap a blogján is, ahol egy kérdezz-felelek során az egyik rajongója megkérdezte tőle, tervez-e részt venni a Trónok harca hetedik évadának írásában, mire Martin így reagált:

Nem írok semmi mást mindaddig, amíg el nem készülök A tél szeleivel (az eredetileg The Winds of Winter címet viselő hatodik könyvvel). Sem tévéjátékokat, sem forgatókönyveket, sem novellákat, sem bevezetőket, sem előszavakat, semmit.

Magyarán megnyugodhatnak a fantasysorozat rajongói, hiszen jóllehet továbbra is késik vele, George R.R. Martin immár nem hagyja elterelni a figyelmét semmi mással a hatodik részről. Pontos dátumot még nem jelentett be a könyv megjelenéséhez, mindazonáltal az író ígérete szerint 2017-ben már mindenképpen a boltokba kerül majd A tél szelei.

Forrás: The Grumpy Fish

Ajánlott videó

Olvasói sztorik