Kultúra

Meghalt John Heard, a Reszkessetek, betörők! apukája

A leginkább a Reszkessetek, betörők! apukájaként ismert amerikai színész 72 éves volt.

Meghalt pénteken John Heard amerikai színész, akinek holttestét a TMZ információi szerint egy hotelszobában találták meg, a kaliforniai Palo Altóban. Halálának hírét a helyi hatóságok megerősítették a People magazinnak. A színész sajtósa egyelőre nem válaszolt a média kérdéseire.

A színész – akinek leghíresebb szerepe a Reszkessetek, betörőkben volt, a csemetéjéről elfeledkező apuka, Peter McCallister szerepében – a TMZ információi szerint szerdán hátműtéten esett át. Halálának okát egyelőre nem közölték.

Az 1945-ben, Washingtonban született Heard a 80-as évek egyik legígéretesebb színészeként tartották nyilván. Olyan filmekben mutatta meg nagyszerű tehetségét, mint például az 1981-es Cutter útja, amiben egy lelkileg és fizikailag is sérült vietnami veterán szerepébe bújt.

Négy évtizedes karrierje alatt több mint kétszáz filmes és színházi szerepe volt. Főleg mellékszerepekben játszott, mások mellett Tom Hanks, Gene Hackman, Nick Nolte, vagy a Pelikán-ügyiratban Julia Roberts és Denzel Washington oldalán. A 90-es évek végén szerepelt a Maffiózok című sorozatban, amiért Emmy-díjra jelölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik