Kultúra

Meghalt Michael Parks, a Twin Peaks és a Tarantino-filmek színésze

77 éves korában érte a halál.

Elhunyt Michael Parks amerikai színész, akit mások mellett olyan rendezők foglalkoztattak, mint Quentin Tarantino, Robert Rodriguez és Kevin Smith. Halálhírét az ügynöke jelentette be, a halál oka nem ismert.

Parks még a ’60-as évek elején kezdett színészkedni, azonban a karrierje igazán csak a ’90-es években indult be, miután megkapta Jean Renault szerepét az utóbb a 20. század egyik legkultikusabb tévésorozatává vált Twin Peaksben. Emlékezetes alakításából itt látható egy hosszabb részlet:

Az elmúlt évtizedekben aztán olyan produkciókban tűnt fel, mint az Alkonyattól pirkadatig, A hazug, a Kill Bill-filmek, a Mentőosztag, a Tarantino és Rodriguez Grindhouse-mozija, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, a Veszett világ, az Argo-akció, a Django elszabadul és Az utolsó emberig.

Parks a halálát megelőzően is aktívan színészkedett: a már az utómunkálatokat taposó The Queen of Hollywood Blvd című bűnügyi dráma mellett további négy idén forgó produkcióban vállalt szerepet.

Forrás: Rolling Stone

Ajánlott videó

Olvasói sztorik