Sport

Lázár János: Kapott a teniszszövetség hétmilliárd forintot, és ennek a nagy részét valakik ellopták

Máthé Zoltán / MTI
Máthé Zoltán / MTI

Terjedelmes interjú jelent meg a jelen.hu oldalon Lázár Jánossal, amelyben a nagy- és lokális politikai kérdések mellett sport tematikában is megnyilvánult, lévén 2020. júliusa óta a Magyar Tenisz Szövetség elnöki tisztségét is betölti.

Lázár 3,8 milliárd forint tartozást örökölt elődjétől, a szintén fideszes politikus Szűcs Lajostól.

Lázár az interjúban az örökségével kapcsolatban úgy fogalmazott,

a kormány részben azzal az eszközzel tudta megmenteni a csődtől a teniszszövetséget, hogy én látom el az elnöki teendőket. Most jutottunk el a nullponthoz, amikor a válságkezelésen kívül már mást is lehet csinálni.

Lázár az elnöki kinevezése utáni első hónapokban számos pert is elindított – vagy peren kívüli megegyezést kezdeményezett –, többek közt első intézkedései egyikeként feljelentette a Szűcs elnöksége alatt éveken át főtitkárként dolgozó Richter Attilát is, így kitért erre az amúgy két héttel ezelőtt elbukott perükre is. Szerinte

Magyarországon nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás van. Az biztos, hogy a teniszszövetség csomó pénzt kapott a kormánytól, ami nagyrészt eltűnt. Hogy ezért a végén lecsuknak-e valakit vagy nem, azt nem tudom, de szeretném, ha minden felelősnek ez lenne a sorsa.

Arra vonatkozóan, hogy miért a főtitkárt, miért nem a megkérdőjelezett szerződéseket aláíró elnököt, Szűcs Lajos perelte be, úgy fogalmazott:

Mindenki ellen tettem a feljelentéseket, hiszen ismeretlen tettes ellen nyújtottam be őket. Azt nem tudom, hogy Szűcs Lajos ellen folyik-e eljárás. Az ügyészség és a rendőrség feladata, hogy elszámoltassa a felelősöket. Egyet biztosan mondhatok: kapott a teniszszövetség hétmilliárd forintot, és ennek a nagy részét valakik ellopták.

Lázár a párttársa, Szűcs Lajos, a volt MTSZ elnök felelősségét firtató újságírói kérdésre azt felelte:

Ne vicceljen! Ő volt az elnök, hogyne lenne.

Előzmények:

A Magyar Tenisz Szövetséget 2011. január és 2020. július között irányította elnökként Szűcs Lajos. A korábbi fideszes országgyűlési képviselő elnökségének utolsó éveiben különösen a gazdálkodásával kapcsolatos ügyei miatt szolgáltatott témát a sajtónak: Ezek kapcsán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik