Kultúra

A Halálos iramban 8. része máris rekordokat döntöget

Lehet, hogy a Universal Vin Dieseles sorozatának nem túl bonyolult a forgatókönyve, és csak az a lényeg, hogyan lehet minél extrémebb, lehetetlen autós trükköket végrehajtani, mégis egyre többen ülnek be rá a moziba. F. Gary Gray filmje (Straight Outta Compton rendezője) szinte mindenhol húsvét hétvégéjén debütált, és csak Amerikában 100-110 millió dolláros (~29,3-32,2 milliárd forint) bevételre számítanak az első hétvégén.

Ez a Halálos iramban második legjobb kezdése lenne. 

A pénteki adatok alapján 46 millió dollárt hozott az USA-ban, és a Hollywood Reporter számításai szerint akár 400 millió dollárral (~117,3 milliárd forint) is befejezheti a hétvégét világszerte. A bevétel legnagyobb részét Kína adhatja, nagyjából 200 millió dollárt (~58,6 milliárd forint). 41 ország piacán messze Kína vezeti a sort, már két nap után több rekordot is megdöntött Vin Diesel és Dwayne Szikla Johnson csapata. Eddig a Halálos iramban 8. hozta eddig a legjobb nyitónapot, megdöntötte az egy nap alatt eladott jegyek rekordját, és Kínában a legjobb pénteki számokat is felülmúlta a mozikban.

via GIPHY

Azt még nem tudni, hogy a 2015-ös hetedik részen túlszárnyal-e. Az eddigi becslések szerint nem, de közel lesz hozzá. 147 millió dollárt kéne megugrani. 

Ha a farnchise összes filmjét nézzük, 2001 óta majdnem mindig sikerült javítani az előző rész számain. A 40 millió dolláros (~11,7 milliárd forint) kezdeti bevétel 2009-ben már majdnem 71 millióra (~20,8 milliárd dollár) nőtt a nyitóhétvégéken. Csak egy kivétel akadt, a 2006-os Tokiói hajsza (a harmadik rész, de a történet szerint a hetedik után játszódik), ami kissé szakított a hagyományokkal, megpróbált új szereplőket, új helyszínt behozni, de hiába. A Yakuzás sztori nem kellett a nézőknek, mindössze 24 millió dollárt (~7 milliárd dollár) hozott.

(Borítókép: Maurizio Gambarini / dpa / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik