Kultúra

Harry Potter szülőjét is megrázta Alan Rickman halála

J.K(960x640).jpg (j. k. rowling, harry potter, )
J.K(960x640).jpg (j. k. rowling, harry potter, )
Rowling és Rickman közeli viszonyban voltak, ami nem csoda, Rickman tíz éven át alakította a Harry Potter regények egyik kulcsszereplőjét. Az írónő is gyászol.
Kapcsolódó cikkek

Alan Rickman halála nemcsak a brit színészek nagy kedvelőinek veszteség, de a Harry Potter franchise-ért rajongók is ki vannak most bukva. Rickman ugyanis az egyik legértékelhetőbb alakítást nyújtotta a Potter-filmekben (bár szerencsére keveset kellett mosolyognia), és ezt Joanne K. Rowling írónő is tudta.

Rowling is együttérzését fejezte ki Perselus Piton megformálójának elhunyta után a Twitteren – írja a Huffington Post. Azt írta,

nincsenek arra szavak, hogy kifejezzem, mennyire megrázott és feldúlt, amikor tudomást szereztem Alan Rickman haláláról. Egy nagyszerű színész & egy csodálatos férfi volt.

Rowling nem állt meg egy tweetnél, egy másodikban megemlékezett a lesújtott családtagokról, akik “szívük egy részét vesztették el”.

Az írónő kifejezetten jó viszonyban volt Rickmannel, utóbbi nyílt levélben köszönte meg a nyolc film befejezése után, hogy létrehozta az egész Potter-univerzumot.

Ebben neki nagyon fontos szerep jutott, hisz tíz évig alakíthatta a (SPOILERVESZÉLY, ha valaki még nem látta) a Harry Potter anyjába holtáig szerelmes, de a gyereket rühellő – mégis végig védő – bájitaltanárt, aki végül az életét is feláldozta az Ügyért.

Potter is megszólalt

A Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe is megszólalt, aki úgy emlékezett meg a filmszínészről, hogy ő kezelte a stábból először egyenrangúként magával még gyerekszínészként, és iszonyat sokat tanult tőle. “A filmforgatások és színpadok mind sokkal szegényebbek lettek ennek a nagyszerű színésznek és férfinek az elvesztésével” – írta megemlékezésében Radcliffe.

A rövid nekrológot lehozó Independent egy mókás jelenettel is megemlékezett mindenki Piton-professzoráról. A harmadik rész, a Harry Potter és az azkabani fogoly forgatásakor ugyanis kitoltak Radcliffe-fel és egy fingógépet tettek a hálózsákjába egy jelenetnél. A műdurrantásokon Rickman az elsők között nevette el magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik