Kultúra

Meghalt Alan Rickman

A Golden Globe- és Emmy-díjas színész 69 éves volt.

Elhunyt a titokban évek óta rákban szenvedő Alan Rickman – számol be róla a The Guardian. A Londonban élő kiváló színpadi, tévé- és filmszínészt a mai napon érte a halál, amelyet a brit lap szerint a családja is megerősített.

Alan Rickman 1946. február 21-én született Londonban, színészi pályáját az 1970-es évek végén kezdte. Az évtizedek során többek között olyan produkciókban játszott, mint a Drágán add az életed!, a Szorul a hurok, az A Winchester mestere, a Robin Hood, a tolvajok fejedelme, a Takard el a szemem, az Értelem és érzelem, az Igazából szerelem, a Galaxis útikalauz stopposoknak, a Parfüm: Egy gyilkos története, a Dogma, a Michael Collins, a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya, az Alice csodaországban és a Harry Potter-filmek, melyekben Perselus Pitont formálta meg.

Számos egyéb elismerés mellett 1997-ben Emmy-díjjal és Arany Glóbusszal tüntették a Raszputyin című tévéfilm címszereplőjeként nyújtott alakításáért. Utolsó szerepét a tavaly forgatott Eye in the Sky című háborús drámában játszotta, amelyet majd világszerte idén fognak bemutatni a mozik.

Ajánlott videó