Kultúra

A kis Newt lehet majd az Alien 5 új főhőse

Ezt a Neill Blomkamp dédelgetett projektjében Hicks tizedes karakterét újra megformáló Michael Biehn hintette el egy interjúban.

Továbbra is két különböző Alien-mozis projekt van terítéken Hollywoodban: az egyik a már legutóbb végleges címet és premierdátumot is kapó Prometheus-folytatás, amelyet maga a mester, Ridley Scott rendez, a másik pedig az a hányattatott sorsú Alien 5, amelyet Neill Blomkamp szeretne tető alá hozni. Utóbbival kapcsolatosan közel egy hónapja jött a hír magától Blomkamp-től, hogy egyelőre behúzzák a kéziféket, tekintve, hogy Scott produkciója elsőbbséget élvez, azonban most mégis új infó látott napvilágot a produkció háza tájáról, amelyet ezúttal A bolygó neve: Halál Dwayne Hicks tizedesét alakító Michael Biehn kottyantott el. Biehn, akiről úgy hírlik, Hicks szerepében ő is visszatér Blomkamp mozijában, most az Icons of Fright-nak azt találta elárulni, hogy az ötödik Alien-moziban a tervek szerint Newt is előkerül majd, sőt: egyenesen ő lesz a történet főhőse:

Az a terv, hogy én és Newt is visszatérünk és a történetben ő már nagyjából huszonhét éves lesz. Tudom, hogy minden korban megfelelő hollywoodi színésznő elakarja majd játszani a szerepet, hiszen ez lehet a staféta átadása Sigourney és a Newt karakterét megkapó fiatal színésznő között.

Eszerint Biehn már most arra célozgat, hogy A végső megoldás: Halál és az Alien 4: Feltámad a Halál című részeket bevallottan figyelmen kívül hagyó produkció egy új éra hajnalát hozhatja el a franchise történetében, melyben Ellen Ripley után az új Newt válik majd az idegen bestiák nemezisévé. Na persze ehhez még az is kell, hogy a 20th Century Foxtól idővel zöld utat kapjon majd a projekt, amely viszont még nem mostanában lesz. A bolygó neve: Halálban egyébként az akkor tízéves gyerekszínész Carrie Henn alakította Rebecca “Newt” Jorden karakterét, jóllehet ő már biztosan nem fog visszatérni a szerepben, tekintve, hogy nem vált belőle színésznő és azóta sem játszott semmiben.

Forrás: Icons of Fright via Coming Soon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik